Hlavní obsah

Nejluxusnější příbytky domácích mazlíčků v mnohém předčí lidská obydlí

Novinky, Famous, Barbora Vaníčková

Domy na stromě, na vodě, pod zemí... architektům a designérům už pomalu dochází dech. Svou fantazii tedy přesunuli do nového oboru a pustili se do navrhování nevšedních domovů pro domácí mazlíčky. Pokud považujete hotel pro rybičky a psí boudu za 7,5 miliónu korun za zbytečnost, raději dál ani nečtěte.

Foto: Profimedia.cz

Pes, který žije na vyšší noze.

Článek

Ačkoli se nejedná právě o vybraný výraz, jiné označení než „úlet“ si projekt psího luxusního apartmánu nezaslouží. Zámožná milovnice psů z Anglie se rozhodla, že nebude na svých dánských dogách šetřit a když si pořizuje futuristický dům za 1,4 miliónu liber (asi 42 miliónů korun), nechá k domu navrhnout ve stejném duchu i psí boudy.

A tak se v jejím projektu objevuje hypermoderní chovatelská stanice, za jejíž pořizovací cenu by v Česku člověk postavil dům vyšší kategorie. Bouda pro dogy totiž bude stát v přepočtu 7,5 miliónu korun a bude mít vlastní plazmovou televizi, lenošku a lázně.

Dvě dogy mají k dispozici vyvýšené pelíšky potažené ovčí houní s výhledem na zahradu. Přitom mohou poslouchat hudbu z aparatury, jejíž hodnota přesahuje 450 tisíc korun, nebo sledovat obří plazmovou televizi. Po celém domě a stejně tak i „boudě“ jsou instalovány kamery, které dovolují monitorování pohybu členů rodiny on-line.

Psí část domu má dvě ložnice a obývací pokoj včetně vyhřívání. Dále přechází v promyšlenou část podporující hravost psů a obsahuje také samočisticí misky na žrádlo a vodu. Design celého domového komplexu je signován architektem Andym Ramusem.

Bydlení v nočním stolku

Takový luxus si však může dovolit málokdo, mnohem dostupnější jsou speciální pelíšky korespondující s vybavením domu. Máte v obýváku veškerý nábytek z mahagonu a nehodláte se dívat na ušmudlaný psí pelech v koutě? Pořiďte svému mazlíčkovi mahagonový příbytek, který zároveň poslouží jako noční stolek nebo podstavec pod televizi.

Materiály, tvary a barvy uspokojí moderní i klasický interiér, otázkou je, jestli se pes nebude cítit poněkud ošizen, bude-li mu vyhrazeno místo v bytovém doplňku, který může zároveň sloužit jako klec. Zda designéři pomysleli na obvyklé „psí“ potíže jako okusování rohů a značkování území, není bohužel zřejmé. Patrně předpokládají, že v takovém pelíšku bydlí pouze slušně vychovaní nájemníci.

Zlaté rybky na to mají

Nejluxusnější zařízení si ovšem vysloužily zlaté rybky v pětihvězdičkovém hotelu holandské cestovní kanceláře D-reisen. Pro VIP hosty jsou k dispozici plážové sety, tobogány i tenisové kurty. Čtyřpatrová futuristická stavba nabízí řadu špičkových apartmánů, garáže a relaxační háj. A tak se zlaté rybky mají lépe než čím dál větší část lidských turistů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám