Hlavní obsah

Moderní grily gratinují, připravují raclette a odvádějí přebytečný tuk

Právo, Gisela Růžičková

Plynové, elektrické a lávové zahradní grily, ale i všestranné stolní, kontaktní i raclette grily potěší jak milovníky party a různých zahradních sešlostí, tak i vyznavače dobrého jídla vůbec.

Článek

Kombinované typy stolních grilů nabízejí díky své konstrukci možnost grilování na dvou typech grilovacích desek - kamenné, litinové, nebo na obou současně. Některé lze využít také jako oblíbený raclette gril.

FOTO: archiv firmy Philips

  • Většina grilů má rošty s antiadhézní (nepřilnavou) povrchovou úpravou, tepelně izolované držadlo a protiskluzové plošky pro jednoduchou a bezpečnou obsluhu či světelnou indikaci zapnutí do elektrické sítě.
  • Některé grilovací desky je možné naklopit, čímž dochází k odvedení přebytečného tuku do speciálních misek.
  • Moderní stolní grily jsou mj. vybaveny vysokoteplotními grilovacími deskami, které se díky většímu příkonu rychle zahřejí a udržují konstantní teplotu po celou dobu grilování či smažení, takže připravovaný pokrm zůstává šťavnatý.
  • Na grilech s vysokým výkonem lze připravovat i zmrzlé potraviny.

Reklama

Související témata:

Související články

Nepodceňujte přípravu na grilování

Ať už budete grilovat na zahradě u domu, na balkoně nebo někde v parku – vše začíná v kuchyni! Připravíte si tu veškeré přílohy, dressingy a saláty, naložíte...

Výběr článků

Načítám