Kombinované typy stolních grilů nabízejí díky své konstrukci možnost grilování na dvou typech grilovacích desek - kamenné, litinové, nebo na obou současně. Některé lze využít také jako oblíbený raclette gril.

FOTO: archiv firmy Philips

  • Většina grilů má rošty s antiadhézní (nepřilnavou) povrchovou úpravou, tepelně izolované držadlo a protiskluzové plošky pro jednoduchou a bezpečnou obsluhu či světelnou indikaci zapnutí do elektrické sítě.
  • Některé grilovací desky je možné naklopit, čímž dochází k odvedení přebytečného tuku do speciálních misek.
  • Moderní stolní grily jsou mj. vybaveny vysokoteplotními grilovacími deskami, které se díky většímu příkonu rychle zahřejí a udržují konstantní teplotu po celou dobu grilování či smažení, takže připravovaný pokrm zůstává šťavnatý.
  • Na grilech s vysokým výkonem lze připravovat i zmrzlé potraviny.