Hlavní obsah

Minimalistické sprchové panely zajistí vodní masáž i v malých koupelnách

Novinky, Kristýna Křížová

Sprchové panely v minimalistickém duchu se hodí hlavně do menších koupelen milovníků masáží. Boční masážní sprchy nabízejí alternativu k masážní vaně, která se ale pro své rozměry do menších koupelen většinou nehodí. Novodobé sprchové panely jsou tak zajímavou alternativou a svým vzhledem překvapí i náročné milovníky designu.

Článek

Předností moderních sprchových panelů je ladnost tvarů a jednoduché ovládání i montáž. Interiér koupelny díky nim získá ostřejší linie, a potěší tak příznivce minimalistického stylu.

Dřevěné provedení je v kurzu

V kurzu je použití imitací exotických dřevin v koupelně, nábytek nebo desky panelu imitující buk, kokos nebo mahagon dodají jinak strohé minimalistické koupelně zajímavý hřejivý nádech. Desku si ale můžete zvolit i v efektním provedení umělého kamene, který se v koupelně snadno udržuje.

Nejnovější panely mají zabudované trojcestné přepínače vody, vybrat si můžete z ruční nebo hlavové sprchy a bočních trysek s možností nastavení směru proudu vody.

Sprchové panely mají většinou horní sprchu, ruční výškově nastavitelnou sprchu a masážní boční trysky. Funkce a regulace sprchových panelů se provádí mechanicky nebo digitálně na LCD displeji. Dětská pojistka pak zabraňuje možnému opaření dětí. Vodu je možné regulovat cca od 20 °C do 60 °C.

Lepší modely obsahují osvětlení, odkládací police, případně i sedátko, které usnadní sprchování starším lidem, oceníme ho i při masáži v oblasti bederní páteře, ale i při provádění pedikúry či depilace.

Masáž zajišťují trysky

Nejjednodušší a nejlevnější sprchové panely mají pouze jednu nebo dvě masážní trysky, některé sprchové panely disponují až čtyřmi tryskami.

Z praktického hlediska oceníte jednoduchost montáže, sprchový panel můžete umístit na stěně i v rohu koupelny. Bez zbytečných oprav či výměn se obejde kovová hadice ruční sprchy s dvojitým obmotáním, které prodlužuje její životnost.

Nejlevnějším provedením sprchových panelů je plast, za kov, sklo, umělý kámen a imitaci dřeva si připlatíme. Nejdráž nás vyjde přírodní kamen. Levnější varianty sprchových panelů seženeme cca za 5 000 Kč, luxusnější panely pak vyjdou i na několik desítek tisíc korun. V menších koupelnách se vyplatí instalovat sprchový panel do rohu, uspoříme tak více prostoru.

Sprchový panel

Představuje soustavu trysek zabudovanou v panelu, který se zavěšuje na stěnu nebo do rohu sprchového koutu. Panel lze využít ke klasickému sprchování za účelem omytí, sprchové trysky ale umožňují i cílenou masáž partií těla. Pro instalaci masážního panelu je třeba, aby sprchový kout měl rozměry minimálně 90 x 90 cm.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám