Hlavní obsah

Ušetřit prostor v malém bytě pomůže rozkládací a multifunkční nábytek

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I malý byt může splňovat stejné požadavky na komfort a pohodlí jako ten prostorný. Stačí uplatnit v jeho zařizování rozkládací nebo i multifunkční kousky, které nezaberou prostor a slouží jak ve složené, tak i v rozložené podobě. Máme pro vás tipy na efektivní úsporu místa.

Článek

V malém bytě si nemůžete dovolit příliš masivní nábytek, vsaďte radši na rozkládací a multifunkční kousky, které lehce přemístíte a nebudou zabírat tolik místa.

Myslete hlavně na setkávání s přáteli, obývací pokoj ve vašem bytě můžete vytvořit během několika minut, nábytek ale nemusí nutně překážet. Vyzkoušejte rozkládací stůl, který slouží i jako konferenční stolek, a stohovatelné židle.

Pokud doma nepracujete každý den, nemusíte si pořizovat psací stůl, postačí praktická závěsná skříňka, kterou využijete jako stolek na notebook.

Pokud žijete v bytě single, místo postele si můžete pořídit třeba rozkládací taburet, který se po rozložení změní v pohodlné lůžko.

Pokud žijete v menším bytě v páru, tak můžete manželskou postel vyměnit za rozkládací sofa, které bude sloužit zároveň jako pohovka v obývacím pokoji.

Malý prostor si sice žádá kompromisy, ty ale nemusí být na úkor pohodlí. Při nákupu rozkládacího nábytku si ale musíme dávat o to větší pozor na kvalitu provedení. Místo ušetříte i vestavěným patrem na spaní, o kterém se dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám