Hlavní obsah

Kouzelná světla prozáří byt a podtrhnou jeho styl

Novinky, Barbora Vaníčková

V mnoha z nás dřímá kousek pyromana a milujeme světlo ve všech podobách. Pokud máte strach ze svíček kvůli dětem nebo domácím mazlíčkům, existuje řešení v podobě nehořlavých svítidel. Ta vaši domácnost prozáří, dodají jí šmrnc a pomohou při relaxaci.

Článek

Existuje několik možností, z nichž můžete vybírat. Nejznámější verzí je lávová lampa. Nejčastěji má tvar sloupce,  v němž se pohybem medúzy vznášejí obrovské gelovité kapky. Oblíbený je i tzv. „ufon“, chomáč vlásků, jimiž probíhají barevné impulzy. Pokud se ale nechcete omezit na volně dostupné zboží, nechte se inspirovat nápady světových designérů.

Mraveniště barev

Fascinující je prstenec tvořený spletí tenkých trubiček, jimiž jako v mraveništi proudí barevné kapky. Jak se barvy mění, prolínají se v jednotlivých trubičkách a vytváří zajímavé kombinace. Pohyb v potrubí vás ukolébá spolehlivěji než unylý dialog ve vašem pravidelném seriálu. Stačí se zahledět.

Přímo opačný účinek má designové osvětlení nad postel tvořené nahodile padajícími zářícími kolečky. Těžko si člověk dokáže představit, že by pod lavinou barevných světel dokázal „zabrat“. Ale to je možná pravý účel této ozdoby nazvané "Světelný popcorn", která je jako stvořená pro ložnici mladého lamače dívčích srdcí.

Instalace je zatím k vidění v pokoji bruselského hotelu. Velkou zajímavostí je, že popcorn se sype v závislosti na zvucích v místnosti. Z narůstající intenzitou zvuku padají na ležící gejzíry barev. Málokdo se asi v tomto okamžiku vyhne představě erotických hrátek.

FOTO: interfacelight.com

Pokud chcete do bytu něco speciálního, ale držíte se přece jen při zemi, pořiďte si plazma kouli. V magické kouli se ve vašem bytě každý den odehraje malá bouřka. Barevné blesky se prohánějí ze strany na stranu, a pokud ke světlu přiblížíte ruku, nabírají na intenzitě.

Foto: Veronika Hušková, Novinky

Koule se soustavně probíhajícími blesky je velmi efektní zejména za tmy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám