Hlavní obsah

Trendy v ložním prádle určuje móda i roční období

Novinky, Kristýna Křížová

Pokud nechcete, aby váš byt byl celý rok úplně stejný, ale chcete vyzkoušet nějakou levnou a příjemnou změnu, skvělým tipem je hra s textiliemi. Opticky váš byt změní k nepoznání a přeměna interiéru vás nevyjde tak draho. V létě ale oceníte úplně jiné textilie než v zimě.

Článek

Vzhled postele i celé ložnice můžete díky textilním dekoracím měnit podle ročního období a stylu nábytku. Pro letní období jsou jako stvořené světlé a veselé barvy. Jemné květy, lehce laděné dorůžova a bílé povlečení s vyšívaným růžkem je v této sezóně velmi moderní.

FOTO: Quelle

Nejlépe se vám bude spát v saténovém povlečení, které v parném létě příjemně chladí a je hebké na dotek.

Zimní textilie volte v teplých barvách

Zimě zase svědčí tmavší vzory, vyvolávající představu hřejivého tepla. Zkuste medově hnědou nebo nazlátlou a z materiálů vsaďte na froté prostěradla a bavlněné ložní prádlo, které vás nejlépe zahřeje. Ideální je stoprocentní, velmi kvalitní a hustě tkaná bavlna s označenou strukturou podle počtu nití na centimetr čtvereční.

Ložní prádlo v kolekcích doplňují přehozy tón v tónu, polštářky a závěsy. Takový set sice přijde na slušnou sumu, ale zase perfektně sjednotí interiér.

Šedesátá léta se letos vracejí

Textiliím letošního léta budou, stejně jako dámské módě, vládnout retro vzory ve stylu šedesátých let. Svěží pastelové barvy a geometrické vzory jsou opět in.

Textiliím stále dominuje lesk, v kurzu jsou proto dekorace ze saténu, sametu, z hedvábí, ale i z umělých lesklých metalických materiálů. Bohaté vyšívání, flitry a třásně dodávají polštářkům a dekám vzezření luxusu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám