Hlavní obsah

Knihovna nebo křeslo? V jednom kusu nábytku můžete skloubit obojí

Novinky, Zuzana Fišerová

Nils Holger Moormann má doma spoustu knih, kterým dával více než dvacet let přednost před televizí. Možná i proto se tento excentrický designér soustředil na spojení knihovny a sedacího nábytku. Podívejte se, jak se mu to podařilo.

Článek

Bookinist, jak se křeslu říká, odráží jeho lásku ke knihám, ačkoliv původně tento kousek vůbec nebyl určen k prodeji. Designér vytvořil křeslo pro svůj domov, jelikož ho trápily problémy se zády. I přesto se v něm snoubí jeho náklonnost k designu a nezkažený a netrénovaný pohled a hravost dítěte, kterou ocenili odborníci i veřejnost.

Do křesla se vejde kolem 80 svazků oblíbených knih, malá lampička, psací náčiní včetně úložného prostoru na brýle.

Dalším Moormannovým nápadem bylo spojení pohovky s jeho milovanými knihami. Originální kus nábytku v sobě ovšem spojuje i malý stoleček, abyste se mohli ke knize posadit například s kávou nebo čajem.

Opěradlo tvoří police, po stranách můžete vedle sebe sklopit zmíněný stolek a položit na něj nejen knihu, čaj ale i blok popřípadě notebook. Pod sedadlem je ukrytý šuplík a vytahovací podložka na nohy, pokud si je budete chtít natáhnout.

Moormanovo studio nábytkového designu sídlí v Bavorsku na úpatí Alp v bývalé stáji blízko zámku Hohenaschau. Zaměstnává jen místní lidi, což dokonale vyhovuje jeho filozofii. Tomuto prostředí dává přednost i díky možnosti vše vyrobit na jednom místě, od návrhu nábytkového kusu po realizaci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám