Hlavní obsah

Nápadité posuvné dveře šetří místo a do moderního interiéru zapadnou

Novinky, Zuzana Fišerová

Neustále se zvyšující nároky na moderní bydlení s sebou přinášejí vývoj technologií a kvalitu, o které se nám ještě před pár lety ani nesnilo. Nepostradatelnou součástí každého obytného prostoru jsou dveře. A především v menších prostorech oceníte místo klasických dveří posuvné, které nejen dobře vypadají, ale navíc nezabírají tolik místa.

Článek

Posuvné dveře jsou velmi praktickým, elegantním a chytrým doplňkem. Získáte díky nim více prostoru, oživíte interiér, umožníte bezbariérový průchod, nově propojíte místnosti či je naopak oddělíte. Otáčivé dveře jsou v jakékoliv poloze bariérou, která překáží v místnosti. Čím dál větší oblibě se tak těší dveře posuvné, které se snadno skryjí ve zdi či v příčce.

Posuvné dveře se mohou po zdi posouvat, nebo se do ní zasouvat. Do zdi či sádrokartonové příčky se dveře zasunou díky stavebnímu pouzdru, s nímž je třeba počítat už při stavebních úpravách. Na našem trhu jej nabízí hned několik firem. Vyplatí se vybrat takové, které je vyrobeno z vysoce kvalitního materiálu zajišťujícího pevné spojení pouzdra se zdivem a zamezujícího praskání omítky.

Častým problémem – zejména v panelových bytech – je málo prostoru především v koupelně, u menších bytů jde o získání většího prostoru v každé místnosti, zvlášť pokud byt obývá více lidí. Schované dveře do příčky v koupelně umožní pohodlí i praktičnost, získáte více místa pro jiné uspořádání. Posuvné dveře jsou vhodnou volbou i pro oddělení obývacího prostoru od vstupní chodby či od kuchyně. S prostorem si pak můžete libovolně pohrát.

Do velkých místností je ideální dvoukřídlé pouzdro pro dveře proti sobě, jakýmsi univerzálním řešením je pak jednokřídlé pouzdro, které se hodí do každé místnosti. Seženete i pouzdra pro půlkruhové dveře či designová bezobložková pouzdra.

Zabudování pouzdra pro zasouvací dveře většinou nevyžaduje žádné náročné stavební úpravy, ti šikovnější z nás si pouzdro mohou zabudovat sami. Pokud se chcete vyhnout zásahu do stavebních konstrukcí, je možné stavební pouzdro předsadit před stávající stěnu. Do kvalitních systému pro posuvné dveře lze osadit jakýkoli typ dveří od standardních, masivních až po celoskleněné.

Přestože jsou posuvné interiérové dveře v současnosti velmi oblíbené, oproti klasickým otevíracím dveřím mají i negativní vlastnosti. Před jejich pořízením byste měli zvážit, zda vám nevadí horší zvukotěsné, tepelně prostupné i prachotěsné vlastnosti, včetně omezené možnosti uzamykání.

Reklama

Související témata:

Související články

Vchodové dveře jsou vizitkou majitele bytu

Vchodové dveře jsou první věcí, která upoutá pozornost návštěvy a to jak v dobrém, tak ve špatném smyslu. Kromě dokonalé funkčnosti a elegantního vzhledu...

Jak na výměnu bezpečnostního kování dveří

Okolnosti nás občas donutí vyměnit dveřní bezpečnostní kování. Nákup nových klik může proběhnout hladce, ale i tady na nás číhá několik úskalí. Víte, jak na...

Výběr článků

Načítám