Hlavní obsah

Bydlení v karavanu po vzoru celebrit

Novinky, Kristýna Křížová

Celebrity na svých cestách za natáčením obvykle přebývají v luxusních stříbrných pojízdných karavanech, na které nedají dopustit. Nejvíce známý je Matthew McConaughey, který tam i několik měsíců přebýval a před karavanem si vytvořil velkou tělocvičnu pod širým nebem. I Brad Pitt a Angelina Jolie mají svůj domeček na kolečkách. A jaké karavany jsou k vidění u nás?

Článek

Karavan využívá nejeden hollywoodský herec, ať už jde o herce Willa Smithe nebo zpěvačku Mariah Careyovou či Davida a Viktorii Beckhamovy. Na veletrhu v Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech byl představen luxusní karavan společnosti Mobile Estates Homes, jde tedy o novější model, než který vlastní David Beckham.

Legendární karavan Bambi

Na únorovém veletrhu karavanů National Boat Caravan & Outdoor Show v britském Birminghamu byl zase představen nový model legendárního karavanu s oblými aerodynamickými tvary, Bambi Airstream Travel.

Brad Pitt v jednom takovém karavanu prý soustavně přespával před rozvodem, není se čemu divit, karavany slouží právě v takových životních okamžicích jako alternativa ke klasickému bydlení. Výhodou karavanu je, že v něm můžete bydlet v podstatě kdekoliv, stačí vám pár metrů prostoru.

Karavan vlastní i známý herec Sean Penn, v oblibě má karavanové cestování opravdu kdejaká celebrita a není důvod, proč byste si ho neoblíbili i vy. Ocení ho hlavně milovníci cestování a ti, kteří upřednostňují levnou rekreaci.

Většina dnešních karavanů je standardně vybavena také kuchyní se dřezem, tekoucí vodou, plynovým vařičem, lednicí a  koupelnou s chemickou toaletou. U větších karavanů nalezneme samostatnou ložnici, u menších bývá k vidění stolek, který po rozložení slouží jako postel nebo pohovka.

Moderní karavany sázejí hlavně na jednoduchý design a na kvalitu použitých materiálů. Není divu, že si takové bydlení oblíbila celá řada hudebních hvězd.

Originální karavan dle svého návrhu

Pokud si ale zakládáte na své image, asi byste rádi karavan, který nikdo nemá. Na tvorbě obytného vozu se můžete podílet i sami. Chcete decentní květinový motiv, karavan pro metalistu nebo raději něco vtipnějšího? Stačí využít web a vytvořit si pomocí snadného programu svůj ideál.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám