Hlavní obsah

Interiér ve stylu filmu Casablanca vyniká romantickou atmosférou

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultovní film Casablanca je jedním z nejromantičtějších filmů historie. Jeho kouzelnou a dramatickou atmosféru dokreslují i interiéry, které vynikají jednoduchostí a velmi střídmou barevností. Staré černobílé filmy se letos stávají pro designéry inspirací i velkou výzvou, veletrh v Miláně je toho důkazem.

Článek

Jednoduchá kombinace černé a bílé barvy klade v interiéru zařízeném ve stylu filmu Casablanca hlavně důraz na tvary, do takového bytu tedy rozhodně patří kvalitní designové kousky, kterých ale nemusí být mnoho. Elegance a vysoký lesk pak dodává tomuto interiéru na luxusu.

Černobílý interiér si získává v našich domácnostech čím dál větší oblibu, příliš jej ale neocení rodiny s dětmi, protože do dětských pokojů barvy prostě patří, bílé textilní doplňky by navíc byly jistě brzy špinavé. Taková inspirace v interiéru se nejlépe hodí do menších garsonek a do bytů, kde žije člověk single nebo v páru.

Z této barevné variace vytěžíte maximum, pokud vsadíte na hru kontrastů, a když dáte prostor různým odstínům šedi. V koupelně zabodujete s kontrastními šachovitými dlaždicemi, barevné přechody pak můžete skvěle uplatnit na ložním prádle a jiných textiliích.

Nebojte se výrazných barevných solitérů

Tento interiér ale i přesto může občas působit ponuře a vyvolávat úzkost, proto se nebojte a pořiďte si některé výrazné barvené solitéry, zkuste třeba mahagonové nebo teakové dřevo, které nenaruší dojem z interiéru. Rozhodně nezapomínejte na design dveří, měla by mít sněhobílá křídla s retro romantickým vzorem.

Respektujte velikost zařizovaného interiéru

Řiďte se také velikostí bytu, pokud má váš interiér vysoké stropy a místnosti jsou dost prostorné, nemusíte se bát ani použití větších černých doplňků, koberců, stolů, závěsů atd., v takovém interiéru se nemusíte bát ani matných tmavých barev.

Pokud je váš interiér ale menší a rádi byste jej naopak prosvětlili a opticky zvětšili, tak dejte více prostoru bílé barvě (použijte staré paličkované a háčkované dečky a experimentujte s krajkou na všech druzích textilií).

Zakomponujte do interiéru také co nejvíce vysokých zrcadel. Černá a bílá variace nakonec přímo volá po doplňcích z lesklého kovu nebo ze skla. V menším interiéru proto dejte prostor klidně i vysokému lesku.

Černobílé může být úplně vše

Černobílý interiér si zamiloval i umělec Eugenio Percossi, v bytě, který navrhl, bylo vše zařízeno v šedavých odstínech, jedinou barvou byla líčka šedé korely v kleci.

Interiéry laděné do černé a bílé barvy byly moderní v době kubismu, zajímavé interiérové kousky v tomto stylu si můžete prohlédnout zde. Dnes jsou stylovým retrem a sluší každému minimalističtějšímu interiéru.

Anketa

Chtěli byste žít v černobílém interiéru?
Ano
27,8 %
Ne
72,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2650 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám