Hlavní obsah

Nudně členěný byt je minulostí, přichází éra netradičních dělících příček

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byty mají většinou tvar kvádru nebo kostky, málokdo má byt řešený přesně na míru. Například architekt Adolf Loos navrhoval každou místnost jinak velkou, my si ale dnes můžeme pomoci nevšedními dělícími příčkami a prostor v bytě si tak nejen opticky zvětšit či zmenšit, ale hlavně netradičně ozvláštnit.

Článek

Z bytu se může během pár minut stát třeba rozkvetlá zahrada, stěna imitující živé květy dodá ložnici nevšední nádech a zároveň prostor skvěle rozčlení.

Velmi oblíbené jsou zejména příčky imitující chaluhy a podmořský svět, může jít o pouhé závěsy nebo i o spojované díly, které jsou za pomocí jezdců přichyceny ke stropu. Pokud chcete opticky snížit strop, použijte závěsy nebo paravány sahající jen do tří čtvrtin výšky pokoje.

Nejoblíbenějším posuvným prvkem jsou japonské stěny, které drží tvar díky těžítkům, jde o pevné dekorační záclony či závěsy uchycené na posuvném profilu zpravidla suchým zipem. Slouží k dekoraci oken i k oddělení dvou a více prostorů. Provedení může být buď z jednoho materiálu nebo kombinací dvou a více různých látek.

Zařizování interiéru je tvořivá činnost, zkuste trochu popustit uzdu fantazii a pořídit si lehkou stěnu, závěs nebo paraván, které z vašeho bytu udělají velmi originální a nevšední interiér.

Anketa

Máte v interiéru nějaký zajímavý dělící prvek?
Ano, paraván.
3 %
Ano, japonskou stěnu.
3,8 %
Mám doma posuvné panely.
5,1 %
Mám jinou závěsnou dekoraci.
8,9 %
Ne.
79,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2561 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám