Hlavní obsah

Kondom na žárovku od designéra Ingo Maurera je protest proti zákazu mléčných žárovek

Novinky, Kristýna Křížová

Německý designér Ingo Maurer vytvořil celou plejádu atypických svítidel, posledním návrhem ale šokoval. Vytvořil totiž kondom na žárovku, kterým si dělá legraci z nařízení EU, díky kterému se od září 2009 nesmí dávat do oběhu mléčné žárovky. Díky jeho kondomu si z klasické žárovky opět hravě vytvoříte mléčnou.

Článek

Kondom na žárovku od Ingo Maurera je vyroben z odolného silikonu, který dobře odolává teplu. Jde ale spíše o snahu šokovat, což je pro tohoto designéra typické. Na svém kontě má třeba lustr z poznámkových papírků nebo z lahví.

Zákaz mléčných žárovek je podle Maurera absurdní

Zákaz mléčných žárovek s tím odůvodněním, že vydávají méně světla než klasické čiré je podle Maurera absudrní a nabádá tak spotřebitele, aby se proti tomuto zákazu bránili. Jeho ochrana nese název Eurokondom a představil ji na veletrhu v Miláně.

Díky Eurokondomu si z klasické žárovky se závitem E27 hravě vytvoříte opět mléčnou. Maurer prohlašuje, že podle technických výkazů různých výrobců je rozdílnost mezi těmito žárovkami měřená v jednotkách světelného toku minimální nebo zanedbatelná.

Jaké jsou klady a zápory klasických a úsporných žárovek si přečtěte ZDE

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám