Hlavní obsah

Skleněné prvky dodají koupelně atraktivitu a vzdušnost

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sklo v koupelně vypadá velmi efektně a spolu s průzračnou vodou tvoří jedinečnou kombinaci. Sprchová zástěna proto nemusí být jediným skleněným vybavením v koupelně, existuje mnohem více prvků, které lze v této místnosti použít. Díky moderním povrchovým úpravám už totiž sklo není tak nepraktické jako v minulosti.

Článek

Sklo je skvělým materiálem do koupelny - příliš nereaguje na chemikálie a nepodléhá korozi, ani jinému působení vlhkého prostředí, které je pro koupelnu tak typické.

Sálavé skleněné panely v lesku

Novinkou jsou sálavé skleněné panely, které se díky svému lesklému provedení a barevnosti lehce stanou dominantou koupelny. Teplo se šíří prostřednictvím celé plochy skleněné desky. Tyto panely zapadnou hlavně do minimalisticky řešených koupelen.

Skleněné sálavé panely seženete v mnoha barevných provedeních.

FOTO: Fenix s.r.o. 

Mozaiky jsou letos velmi trendy. Vsaďte na uměřenější barvy.

FOTO: Gloria PLUS

Ze skla můžete mít v interiéru i mozaiku, která je letos velmi trendy. Barevnou kombinaci si můžete sami navrhnout nebo si nechat vytvořit mozaiku podle obrázku.

Stavební příčka ze skleněných tvárnic

Pokud si chcete v koupelně udělat dělicí příčku a alespoň symbolicky tak oddělit toaletu, vězte, že se do módy opět vracejí skleněné tvárnice, luxfery, s jejichž pomocí zvládnete stěnu sestavit i sami. Luxfery dovedou ovlivnit světlo v koupelně a celkově tak změnit náladu místnosti.

Luxfery - stylová stavební příčka ze skla

FOTO: www.luxfery.cz

Dobře bude vypadat i skleněné umyvadlo, snažte se však sladit barvy a povrch skla. Koupelna pak bude působit uceleným, jednotným dojmem.

Skleněná umyvadla seženete buď ze skla průhledného nebo neprůhledného (pěkně vypadá tzv. mléčné sklo), a to v různých barevných a tvarových provedeních.

Minimalistické skleněné umyvadlo

FOTO: Sapho

Na skle se mohou také objevit dekorativní prvky - květiny, geometrické obrazce apod.

Jak na čištění

Pravidelný úklid koupelny je nutný a pro většinu uživatelů je běžnou záležitostí. Na čištění skleněných tabulí se nejvíce používá voda s mycím a lešticím prostředkem, vyplatí se ale poohlédnout po skleněných zástěnách, které už mají speciální úpravu, která zamezuje zasychání kapek vody na povrchu a vytvážení nehezkých map.

Stěna sprchového koutu bez speciální úpravy proti "mapám".

FOTO: Jika

Speciální vrstva vytváří hladký, téměř bezporézní povrch, po kterém kapičky vody okamžitě stečou.

FOTO: Jika

Na stěnu koupelny pak patří skleněné police z tvrzeného skla. Nezapomeňte ale, že ke sklu se  musíte chovat jako ke křehkému materiálu.

Se skleněným umyvadlem zkuste sladit i ostatní doplňky, stylově vypadají kovová madla a  minimalistické baterie. 

Skleněné police jsou praktičtější s kovovou ohrádkou.

FOTO: Nimco

Anketa

Považujete sklo za vhodný materiál do koupelny?
Ne.
27,7 %
Ano.
72,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1862 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám