Hlavní obsah

Rozjasněte interiér svěžími jarními barvami

Novinky, Barbora Vaníčková

Obdivujete designově sladěné pokoje a trápí vás, že váš byt nebo dům stále ne a ne chytit ten vysněný šmrnc? Jaro je ideální doba, kdy se dá vdechnout interiérům nový život. Stačí k tomu pár jednoduchých kroků, při kterých se vaše konto rozhodně nezhroutí.

Článek

Jarní interiér vyžaduje především příjemné barvy. Nejsnáze a nejlevněji mu je dopřejete díky stylovým textiliím. Pokud jste manuálně zruční, vyberte látku v jasné barvě s pěkným dekorem a ušijte si nové závěsy a povlaky na polštáře, které můžete rozmístit na pohovku a křesla.

Velice uvolněně a zároveň útulně působí i různé tvary relaxačních polštářů rozházené po koberci. Nejjednodušším a nejvděčnějším typem polštářku je válec zvaný někdy bonbon, na který stačí navléct jednoduchý tunýlek, nařasit strany a ovázat ho stuhou. Pokud se na práci švadlenky necítíte, není problém závěsy a polštáře koupit už ušité.

:.Pastelové barvy ve světlém bytě vyniknou, zvláště pak zelenkavá působí klidně a hodí se k ní skoro všechny světlé odstíny.

FOTO: www.quelle.cz

:.Povlaky můžete yybírat z pestré barevné škály.FOTO: Scan Quit

:.Různé druhy polštářků dodají vašemu bytu šmrnc. Vpravo typ válec, který si snadno vyrobíte sami.FOTO: Quelle

Hodně velký dojem v interiéru udělá i obyčejný ubrus. Zvolte světle zelené, žluté nebo oranžové barvy s květinovým nebo neutrálním dekorem. Roztomilá kuřátka a kachničky jsou už přece jen poněkud pasé.

Na stole by neměla chybět květina. Řezané květy jsou krásné a ozdobí pokoj v každou roční dobu. Jaro si ale přímo říká o jarní rostliny v květináči. Ať už zvolíte narcisy, tulipány nebo hyacinty, je vždy důležité vybrat ke konkrétnímu květu vhodný květináč. Chcete-li si hrát s detaily, slaďte i jeho barvu s textilními dekoracemi a uvažte okolo stuhu, kterou jste použili při tvorbě válcovitých polštářků.

:.Skupina růžových hyacintů v proutěném fialovém košíčku navodí romantickou náladu.

FOTO: Holandská květinová kancelář

:.Kolekce květináčů Fresh je svěží a barevná. Vybírat lze z různých barev a velikostí, míry: průměr 11,5 cm, výška 9 cm nebo průměr 9 cm, výška 17 cm.

:.Kolekce květináčů Fresh je svěží a barevná. Vybírat lze z různých barev a velikostí, míry: průměr 11,5 cm, výška 9 cm nebo průměr 9 cm, výška 17 cm.FOTO: Archiv firmy Asa selection

Svoje designérské dílko můžete doplnit hezkými hrnky, případně celou sadou nádobí. Do kuchyně si pověste utěrky ladící s ubrusem nebo nápadité chňapky, do obýváku dejte nový obraz nebo fotografii ve stylovém rámu.

Inspiraci se meze nekladou, měli byste ale stále myslet na celkový barevný tón pokoje a příliš se od něho neodchylovat. Interiér se sjednotí a výsledek bude působit harmonicky.

:.Barevné rámy jsou originálním a veselým doplňkem bytu.

FOTO: www.ikea.cz

:.Celkový dojem dotvořte stylovými doplňky, například barevnou miskou na ovoce.FOTO: soutěž Red Dot Design (kadyra by modulo)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám