Hlavní obsah

Nenáviděné žehlení už díky žehlicímu lisu není ztrátou času

Novinky, tnk

Žehlicí lis disponuje velkým tlakem, kterým se oblek jednoduše vyžehlí - bez velké námahy a bez ztráty našeho času. Maximum času uspoříme hlavně díky tomu, že můžeme žehlit víc vrstev najednou. Prádlo můžeme navlhčit zvlhčovacím systémem, který při kontaktu s žehlicí patkou vytvoří páru a vnikne do prádla.

Článek

Lis má jednoduchou obsluhu, umístíme ho na podložku - na stůl nebo na desku (některé lisy je možné koupit i s nožičkami), pak nastavíme teplotu - stejně jako u žehličky - teplotní rozpětí od silonu po bavlnu je stejné. Žehlicí lis aktivujeme stiskem žehlicí patky, a pak už se můžeme jen posadit a čekat, až bude vyžehleno.

.: Lis s žehlicí plochu pěti žehliček (60x30 cm).foto:Novinky.cz, www.rinen.cz

Lis usnadní hlavně žehlení velkých kusů prádla - ložního prádla, potahů, kalhot aj. Jemné prádlo se ale musí na lisu žehlit opatrně, s pomocí polštářků pro šetrné žehlení.

Bezpečnost lisu

Lis je vybaven bezpečnostním elektronickým zařízením, a tak když ho při žehlení necháme zavřený déle než deset vteřin, ozve se varovný signál a přívod elektrického proudu se automaticky zastaví.

.: Lis má obvykle přítlačnou sílu okolo 45 kg.foto:AEG

Výhodou lisu je, že můžeme žehlit velké kusy prádla za krátkou dobu. Nevýhodou je velikost lisu, který se hodí do většího prostoru a také jeho cena, oproti klasické žehličce je mnohonásobně dražší, vyjde cca na 5 až 20 000 Kč.

Lis je pomocníkem při hygieně

Žehlicí lis ocení hlavně maminky s dětmi, prádlo je totiž po vyžehlení stejnoměrně zahřáté a plošně zbavené bakterií, což je důležité všude tam, kde je třeba dbát o zvýšenou hygienu. Hodí se tedy i pro alergiky nebo pro starší osoby, kterým žehlení dělá fyzické problémy.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak moderně a prakticky vybavit nový byt

Co provází koupi bytu? V první fázi běhání po realitních kancelářích, sledování developerských projektů a vyřizování hypotéky. Ve chvíli, kdy si konečně...

Retro sporáky na plyn se vracejí

Některý design prostě stojí za to, a tak se opět vrací do módy. Sice v novém, ale je stejně působivý jako kdysi. I proto se letos znovu setkáváme se starými...

Výběr článků

Načítám