Hlavní obsah

VIDEO: Originální nábytek z umělého kamene Corralitu zazáří v každém interiéru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světě nábytkového designu se objevila žhavá novinka - materiál Corralit Art, umělý kámen se speciálními vlastnostmi. Dveře z tohoto materiálu je možné efektně prosvítit, a rozzářit tak celou chodbu. Ornamenty na corralitových stolcích jsou neopakovatelné originály a záleží jen na nás, jakou z vulkanických barevných kombinací si vybereme.

Článek

Česká firma přišla s novou technologií  zpracování  a  jako  první  na  světě  vyvinula  vysoce  průsvitný   -   translucentní syntetický kámen - jemuž byl udělen český patent. Působením světla získává polymerní kámen trojrozměrnost.

V bytě jej užijeme jako materiál pro dělící stěny, příčky, výplně oken, dveří. Tento materiál se hodí i pro výrobu umyvadel a kuchyňských desek, nereaguje totiž na plísně a mikroorganismy, a je tak velmi vhodný i pro alergiky.

.: Stolek z Corralu

Zajímavým materiálem je i Corralit mozaikový, mozaikové obložení je letos velmi trendy, a tak pokud jej doladíte ještě deskou z Corralitu v podobné barevné variaci, výsledek bude vypadat uceleně a stylově.

.: Corralit umožňuje vytvářet zajímavé mozaiky, ze kterých vznikají krásné kuchyňské linky.foto: Corralit

Nábytek z translucentního Corralitu na první pohled vypadá jako sklo, na dotek je velmi příjemný a teplý (má malou tepelnou vodivost).

Corralit Art je ideální pro výrobu osvětlení

Efektně působí také jako součást nábytku a je přímo předurčen k vytváření světelných těles do interiérů i exteriérů, venkovní prostředí mu díky jeho vlastnostem neuškodí (Corralit má vysokou technickou a rázovou pevnost).

.: Moderní umyvadlo z Corralitu.foto:www.architrade.cz

Corralit ze zpracovává stejným způsobem jako třeba tvrdé dřevo, dá se řezat na cirkulárce, můžete do něj vrtat, leštit ho, lepit apod. Nábytkové kousky z Corralitu můžete čistit běžnými čistícími prostředky, pokud dojde k mechanickému poškození, zbavíte se ho jedině zbroušením.

Corralit

Corralit je pevným materiálem (polymerním kamenem) zušlechtěným acrylátovou pryskyřicí. Vyznačuje se tvarovou variabilitou, moderním vzhledem a vysokou technickou pevností a chemickou odolností. Díky tomu, že neraguje na plísně a mikroogranismy je vhodný pro styk s potravinami, a hodí se tak pro výrobu kuchyňských desek, desek stolů, barových plutů či umyvadel.

Corralit může mít libovolnou barevnost - od bílé po černou, pastelové odstíny, melíry, možná je i barevná mozaika a novinkou je Corralit průsvitný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám