Hlavní obsah

Keramické zapékací mísy by měly vydržet teplotní šok

Novinky, tnk

Ke kultuře patří neoddělitelně i dobré stolování a pěkné dekorace, které dotvoří zážitek z jídla. Nemusíte být zrovna estéti, stačí, když budete mít rádi lasagne a design v italském stylu, a keramické zapékací mísy si jistě zamilujete. Můžete v nich připravovat řadu pokrmů a jsou vysoce praktické - odpadá mytí řady hrnců, které byste jinak museli mýt po přípravě pokrmu.

Článek

Mísa na lasagne by měla být hlavně odolná, a měla by mít silnější stěny než je zvykem u běžných mís. Pozor si musíte dávat hlavně na to, jestli mísa snáší teplotní šok. Rozhodně zapékací mísy nezkoušejte stavět na běžné plotýnky, mísa by mohla brzy prasknout.

.: Ve stohovatelných mísách je možné péct hned v několika najednou, a připravit tak malé i velké porce. Díky silikonovým nožkám je možné mísu z trouby položit přímo na stůl.foto:MENU

Vyplatí se zjistit si, jak mísy snášejí teplotní šok

Nejlépe uděláte, když si pořídíte mísu, která snáší teplotní šok cca od -20°C do +250°C. Při nákupu se ptejte, jestli je možné mísu vyndat z mrazáku a vložit rovnou do horké trouby a jestli je možné ji vložit nejen do tradiční trouby, ale i do mikrovlnné a navíc do myčky.

.: Elegantní, organické tvary této zapékací mísy potěší každé oko. Praktické jsou držáky na vyndavání mísy z trouby.foto:Pentolandia

Pokud jste milovníci italské kuchyně, tak vězte, že italské pochoutky budou nejstylověji vypadat v elegantních bílých zapékacích mísách.

.: Forma z prvotřídního silnostěnného porcelánu je odolná vůči teplotám -18 až +240 °C, je možné ji vkládat do trouby přímo z mrazničky.  foto:Tescoma

Pro vyznavače staročeské kuchyně se zase lépe hodí mísy s tradičním dekorem. Cibulák je zlatou klasikou, která se neokouká.

.: Není nad klasický cibulák - mísy můžete přiklopit k sobě a použít je třeba i na pečení drůbeže.foto: www.anekt.cz

Zkusit můžete ale i trochu luxusnější dekor ve svěžích barvách, v takových mísách budou báječně vypadat například zapékaná jablka.

.: Elegantní design mísy potěší milovníky klasické kuchyně.foto: Villeroy and Bosh

Reklama

Související témata:

Související články

Retro sporáky na plyn se vracejí

Některý design prostě stojí za to, a tak se opět vrací do módy. Sice v novém, ale je stejně působivý jako kdysi. I proto se letos znovu setkáváme se starými...

Výběr článků

Načítám