Hlavní obsah

Moderní koupelna musí odpovídat potřebám členů domácnosti

Právo, Gisela Růžičková

Dnešní koupelna, to je komfortně vybavený prostor, jehož uspořádání splňuje naše požadavky na pohodlí a nezbytný pocit soukromí. Abychom místo využili co nejlépe, rozdělíme ho na zóny s různými funkcemi.

Článek

Tam, kde nemáme možnost oddělit WC od vany a umyvadla, učiníme tak alespoň mezistěnou. V moderních interiérech klademe velký důraz na uspořádání, tvar a detaily. Proto se vyplatí pořizovat si věci z jedné série. Nejen kvůli stejné barvě sanitární keramiky, ale i proto, že keramika tvoří s nábytkem a doplňky kompaktní celek.

Jednotný styl sérií

Nejnavštěvovanější je ta část koupelny, kde se nachází umyvadlo. Právě umyvadlo určuje charakter celého prostoru. Díky široké nabídce můžeme tuto zónu uspořádat mnoha způsoby. Jedinou hranicí je fantazie. Na výběr jsou umyvadla z různých materiálů s tradičním symetrickým nebo asymetrickým tvarem se širokou odkládací plochou, poskytující dostatečné místo na kosmetiku a toaletní potřeby.

:.Vana má velkorysý a ergonomický vnitřní tvar. Sanita ze smaltované oceli o síle 3,5 mm zaručuje extrémní životnost. Také široké rohové odkládací a sedací plochy jsou vhodné pro koupelnu 50plus (Kaldewei).

Pro rodinnou koupelnu jsou ideální dvě umyvadla. S tvarem umyvadel dokonale ladí design klozetů a bidetů, které jsou většinou dostupné v závěsném a stojícím provedení.

V uspořádání koupelny vytvářejí klozet a bidet, umístěné u stěny, intimní zónu. Vanu a sprchový kout lze umístit za mezistěnu, která může zároveň fungovat jako regál na kosmetické přípravky.

:.Originální řešení koupelny a netradiční, hravý styl představuje umyvadlo ze série Living City s květinovým motivem (Laufen).

Sanita ladí s nábytkem

Zaoblené nebo rovné hrany sanity v jedné sérii navazují na tvar nábytku. Nové designové řady nás osloví nejen moderním tvarem, ale i módním povrchovým provedením. Korpusy skříněk si můžeme vybrat z několika typů provedení. Efektní dvířka jsou vyrobena z lakovaného skla nebo desek, ale i z masivu.

:.V malých koupelnách uplatníme sérii keramiky a nábytku KOLO Rekord, která přináší jednoduchý a univerzální styl (Sanitec).

:.Litinová vana Newcast Woodline má odlišné provedení - např. oblé vlnky hran, retrostyl včetně náročně provedených noh pro prostorové umístění (Roca).

Výjimečnost nábytku podtrhují takové detaily, jako jsou jednoduché úchytky. Na výběr jsou závěsné skříňky pod umyvadlo, které lze vybavit chromovaným košem na prádlo. Skříňky nahradíme pojízdným stolkem, který můžeme využít jako židli.

Vyplatí se, když mají boční skříňky dostatečný úložný prostor. Různé velikosti skříněk lze mezi sebou kombinovat. Jednotlivé série doplňují také zrcadla a osvětlení, které se díky pohybovým čidlům zapíná většinou samočinně.

:.Individuální design řady Lifetime podtrhuje nezávislá a univerzální bílá barva. Zapuštěná madla pod umyvadlem poskytují umyvadlu pevnou oporu a stabilní vozík s kolečky s možností zajištění může sloužit i jako pohodlná sedačka (Willeroy & Boch).

:.Moderní linie nové designové řady KOLO Ego Plus osloví ty, kdo touží po atraktivním vybavení koupelny za rozumnou cenu. Nerušené hladké linie jsou elegantní a společně s ochranným moderním povrchem Reflex výrazně usnadňují čištění (Sanitec).

Foto: archiv firem Direx, Gustavsberg, Il Bagno, Kaldewei, Laufen, Roca, Sanitec, Sanita.cz a Willeroy & Boch

Reklama

Související témata:

Související články

Chytrá minikuchyně do městského bytu

Koncept moderní high-tech kuchyně je ideální pro malé prostory, protože vyžaduje pouhých 1,8 m2. Přesto v kuchyni najdete vše, co se od moderní kuchyně žádá....

Výběr článků

Načítám