Hlavní obsah

Patchworkový nábytek designérky Amy Hunting využívá dřevěných zbytků

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odřezky a zbytky dřev našly uplatnění v tvorbě norské designérky Amy Hunting. Než ze zbytků dřev z továrny v Dánsku vytvořila tento zajímavý nábytek, nejprve je upravila do formy slepením. Z ní pak vytvořila kolekci nábytku. Prohlédněte si její výtvory - lampy, židli nebo i stojánek na noviny.

Článek

Ilustrátorka a designérka dnes žije v Londýně a věnuje se tvorbě nábytkového designu a ilustracím. Nábytek tohoto druhu není žádnou velkou novinkou, ale je inspirací k tomu, aby se s dřevěným materiálem neplýtvalo.

.: Celá sada lamp má tu výhodu, že díky nim interiér vypadá uceleně, a také se lehce přestěhují, protože velikostně do sebe zapadají.foto:  www.amyhunting.com

Stolek na noviny na různé způsoby

Z tvorby této designérky se vymyká i variabilní stolek, který můžete v interiéru postavit i položený na strany.

.: Klasický stojánek na knihy a na noviny.foto:  www.amyhunting.com

.: Můžete ho i obrátit...foto:  www.amyhunting.com

.: A vložit více knih, navíc si užijete drobnou změnu vzhledu interiéru.foto:  www.amyhunting.com

S patchworkovou technikou se ale nejčastěji setkáme u textilu, oblečení, prostírání i povlaků.

.: Židle z patchworku je vytvořena pouze ze dřeva. Hodil by se na ní sedák vyrobený stejnou technikou.foto: Novinky.cz, www.amyhunting.com, www.minibazar/tezz

Sešíváním malých kousků látek k sobě vzniká barevná mozaika, která je při vhodném zkombinování kusů látek velmi efektní. Návod na to, jak si vyrobit ze zbytků látek praktickou termotašku naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám