Hlavní obsah

OBRAZEM: Květinové dekorace v bílé jsou hitem letošní zimy

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trochu posmutnělá roční doba volá po výrazných dekoracích. Zimní květinové variace hýří humorem a fantazií a nechybí jim ani moment překvapení. V interiérech, ale i v zimních květinových vazbách převládá bílá barva. K ní se přidávají tlumené přírodní tóny v kombinaci s růžovou, nachovou a přirozenými odstíny zelené.

Článek

Základní pravidla

  • V jednom květinovém aranžmá nepoužíváme příliš mnoho různých barev. Jako doplněk však můžete použít i běžné materiály, jako je sklo, porcelán, krajka nebo tyl.
  • Romantické a symbolické pohádkové tvary oživí rozmanité ozdoby ptáčků nebo zajíčků.
  • Důležitou roli hrají také vázy, které podtrhují rozmanitost a hravost květinových vazeb.

Zimním vazbám vévodí orchidej. Svým extravagantním tvarem je sama o sobě jako z pohádky. Kvůli tlumeným pastelovým barvám působí romanticky karafiát, jehož zašpičatělé okvětní plátky příjemně kontrastují s výraznými tvary orchideje.

Nápadnou exotickou květinou v těchto inspiracích je anturie. Vypadá luxusně díky svému uhlazenému, elegantnímu tvaru. Vedle tradiční červené odrůdy se objevuje i bílá, zelená a růžová. Velkou záplavou maličkých kvítků připomínají šater, limonka zase tajuplný závoj a křehce působí eustoma.

.:. Stylové spojení bledě zelené a růžové dodává váze klasický nádech. Přirozeně šedavé barvy větví umožňují vyniknout lilii, karafiátu a šateru.

.:. Skořápky vajec naplněné květinami (orchidej, eustoma, karafiát a šater), jemná a křehká kombinace, která navozuje pohádkovou atmosféru.

.: Velké jasně růžové anturie ostře kontrastují se zeleným karafiátem a orchidejí. Zvláštní váza je inspirovaná tvarem ovoce.

.: Pestrou misku, která je ukázkou smyslu pro soulad barev a tvarů, tvoří pastelové odstíny lilie, eustomy, karafiátu, šateru a limonky.

.: Eustoma zdobí vázu ladných tvarů a v druhé aranži spolu s orchidejí napodobuje velmi zdařile rostliny vyrůstající z korálů.

.: Veselé aranžmá symbolizuje ptačí hnízdo. Zvýrazňuje růžovou orchidej, která je v kontrastu se zeleným asparágusem.

.: Je až neuvěřitelné, jak může váza ve tvaru květu ovlivnit celkový dojem z překrásného květu orchideje.

.: Kombinace bílých květů lilie a anturie s bílými větvemi vykreslí pěkný zimní obrázek. Kytice zůstává krásně průhledná a navozuje téměř snovou atmosféru.

.: Sněhobílý porcelán a dokonalé květy růžovobílého karafiátu a orchideje dodávají aranžmá tak křehký dojem, že vypadá, jako by bylo dílem zručného cukráře.

Foto: Holandská květinová kancelář

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám