Hlavní obsah

OBRAZEM: Vánoční výzdoba v moderní fialové barvě

Novinky, tnk

Vánoční výzdoba podle posledních trendů zdaleka není jen červeno zelená s akcenty béžové. Klasická výzdoba se sice těchto barev drží, ale svátečního vyznění na stole můžeme dosáhnout i za použití jiných barev. Letos je třeba v kurzu fialová. Ukážeme vám, jak takové moderní stolování pro letošní svátky vypadá.

Článek

Snažte se sladit dekorace do dvou nebo tří barevných tónů. Skvělou volbou je fialová s fuchsiovou s akcenty zlaté nebo stříbrné. Barvy by neměly být příliš temné, protože světlo o vánocích má být tlumené, snivé a neoslňující.

.: Barevný vánoční věnec v akcentech trendy fialové (299 Kč)foto: IKEA

.: Světlo by mělo být tlumené, trendy jsou historizující orientální lustry s bohatými řetězy a fialové svícny (lustr 2 400 Kč, svícen 139 Kč).foto: KARE

I dekorace by měly být v jednotném duchu, zvolte proto alespoň podobný odstín a dekor s motivem Vánoc. Fialová je mystickou, spirituální barvou, která se pro vánoční oslavu dobře hodí.

.: Polštáře ve světle švestkové s vánočním motivem vločky (1 390 Kč/ks).foto: KARE

Nezapomeňte na slavnostní doplňky - na ubrousky, prostírání z lepších látek, vonné svíčky, široké sklenice na aperitiv...

.: Třpytivá ozdoba tabule - kroužky na ubrousky s broušenými skleněnými kamínky, cena cca 450 Kč.foto: Tchibo

Nezapomeňte na svíčky, vylepší dojem z jakéhokoliv interiéru.

.: Svícny v mystické fialové barvě umocní atmosféru v místnosti.foto: KARE

Nejdůležitějšími dekoracemi jsou ale jasně ozdoby na vánoční stromek. Volte raději tlumenější, vkusnější odstíny a klasický kulovitý tvar.

.: Vánoční koule z ručně foukaného skla, průměr asi devět centimetrů, sada dvou tmavě červených a dvou hnědých koulí (cena cca 300 Kč) foto: Tchibo

Trendy slouží jako inspirace pro naši vlastní tvorbu. Každý si z nich může něco podnětného, čím pak obohatí svou vlastní výzdobu. Ať už budou vánoce fialové nebo tradiční, důležitější je, aby byly šťastné a veselé a aby z nich mělo potěšení i naše oko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám