Hlavní obsah

Navrhněte si originální karavan podle vašich představ

Novinky, bav

Cestování s karavanem je velice oblíbené, u mnoha lidí ale budí boudy tažené za autem posměch. Proč se tísnit v nehezkém karavanu, když si můžeme pronajmout nějaký moderní pokoj v hotelu? Karavan Mehrzeller na to odpovídá: „Proč si pronajímat špinavý hotel, když si s sebou můžete vézt designový, pohodlný přívěs?“ Navrhnout si jej můžete sami.

Článek

Klasikou, kterou můžete potkat na evropských silnicích jsou lehce zašlé bílé přívěsy jednotného tvaru. Když už se nějaká firma rozhodne karavan trochu vylepšit, vytvoří z něj pětihvězdičkový hotel na kolech se zlatými kohoutky a červenými plyšovými potahy. Obvykle s tím souvisí i přehnané rozměry přívěsu.

Podtrhněte svou image

Pokud si ale zakládáte na své image, asi byste rádi karavan, který nikdo nemá. Našli jste. Na tvorbě tohoto obytného vozu se můžete podílet sami. Chcete decentní květinový motiv, karavan pro metalistu nebo raději něco vtipnějšího? Stačí využít web a vytvořit si pomocí snadného programu svůj ideál.

:. Interiér. Foto: Archiv firmy www.mehrzeller.com

:. Jeden z návrhů. Že by v něm bydlela zahradnice? Foto: Archiv firmy www.mehrzeller.com

Přívěs je svými lehce kubistickými tvary rozdělen do 3D prostoru, nehrozí vám tedy, že váš designový zázrak a vrchol fantazie bude působit jako pojízdná střelnice, nebo pokladna ke kolotočům. Náklady přitom nejsou příliš rozdílné a cena se od prototypu moc neliší.

Pro někoho je možná zásadnější, že si karavan může sestavit zcela na míru svým potřebám. Stačí projít jednoduchým procesem, kde si v programu navolíte všechny požadavky - od počtu předpokládaných obyvatel prostoru, přes materiál, který chcete využít, až po detaily.

Program Konfigurator

Program je přizpůsoben uživateli a nenutí vás tedy, abyste rozestavili po voze sedačky a poličky. Právě naopak. Je založen na vašich přáních a potřebách. Chcete se ve svém přívěsu sprchovat, koupat se, jíst, slavit, spát, pracovat? Zvolte priority u jednotlivých činností, odpovědí vám bude navržený interiér, jenž můžete doladit dle svých představ.

:. V programu Konfigurator snadno zvolíte své priority. Foto: Archiv firmy www.mehrzeller.com

:. Pohled shora. Foto: Archiv firmy www.mehrzeller.com

Původní nápad vznikl jako diplomová práce na Technické univerzitě Graz, díky sponzorům byl z pouhého snu převeden do skutečnosti a představen na Caravan salonu 2008 v Düsseldorfu.

Program Konfigurator, v němž si můžete zhmotnit svůj sen bude k dispozici on-line od jara roku 2009.

:. Na Caravan salonu 2008 byl představen prototyp. Foto: Archiv firmy www.mehrzeller.com

:. Moderní interiér. Foto: Archiv firmy www.mehrzeller.com

Reklama

Související články

Perla moderní architektury - vila Tugendhat

Světoznámá perla moderní architektury vila Tugendhat se nachází v Brně. Můžete si udělat příjemný výlet a prohlédnout si jedinečnou architekturu. Vila pochází...

Hundertwasserovy stavby působí trochu přiopile

Vídeňský Hundertwasser Haus je jednou z nejznámějších rakouských architektonických památek. Dílo Friedricha Hundertwassera je však daleko obsáhlejší. Většina...

Výběr článků

Načítám