Hlavní obsah

Retro sporáky na plyn se vracejí

Novinky, tnk

Některý design prostě stojí za to, a tak se opět vrací do módy. Sice v novém, ale je stejně působivý jako kdysi. I proto se letos znovu setkáváme se starými dobrými plynovými sporáky. Pravdou je, že se na nich vaří mnohem lépe než na elektrických. Na takovém retro sporáku vaří i kuchař Jamie Oliver, jeden z nejvyhlášenějších kuchařů vůbec. Pojďte spolu s námi poodhalit důvody jeho volby.

Článek

Nejnovějším typem je sporák se šesti hořáky o různé výkonnosti. Tím lze také ušetřit energii, protože na každou plochu hrnce existuje přesně velký hořák.

.: Ještě více "retro" - francouzská klasika ze zámku - tyto sporáky jsou opravdu skvostem do kuchyně opravdového profesionála.foto: www.lacornue.com

Nová verze sporáků má automatické elektronické zapalování s bezpečnostním ventilem a troubu, která disponuje hned několika funkcemi. .: Vlevo: luxusní provedení hořáků v různých velikostech (cca 16 000 Kč), vpravo: zajímavý a levný plynový sporák za cenu cca 7 000 Kč.foto: MORA, SMEG, novinky.cz

Retro totiž neznamená, že věc zůstane úplně stejná, ale že se také změní a vrací se trochu jiná. Plynové sporáky se vrací s více funkcemi. Mají třeba horkovzdušnou troubu a moderní dvířka s trojitým sklem.

Elektronické hodiny jsou součástí designu

Výjimkou nejsou ani analogové elektronické hodiny s diodovým LED zobrazením a programátorem. Pečení si tak nastavíte elektronicky a zbývající čas pečení se ukáže na obrazovce.

.: Tento retro sporák je zajímavý svou praktickou odkládací plochou na hrnce mezi hořáky.foto: SMEG

Parádu těmto sporákům dělá zajímavá barva. Seženete je v klasické krémové, tmavě zelené, žluté i ve velmi moderní fialové. Takový "retro sporák" je ale poměrně nákladnou záležitostí. Seženete ho za cenu cca 40 - 60 000 Kč. Obyčejný, klasický sporák vás pro porovnání vyjde na 5 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Topinkovače, které potěší nejen oko

Doba se mění a s ní i spotřebiče, dnes si můžeme pořídit spotřebič, který plní více funkcí a jeho design je pěkný a moderní. Vybrali jsme pro vás k inspiraci...

Výběr článků

Načítám