Hlavní obsah

VIDEO: Obratlová koupelna ve stylu kapesního nože se vejde do každé koupelny

Novinky, tnk

Britský designér Paul Hernon vymyslel velmi efektivní koupelnovou vymoženost - kompletní koupelnu v jednom, 240 cm vysokém, sloupu. Funguje na způsob kapesního nože a vejde se do každé koupelny. Proč nemít vše v jednom, když to nezabere skoro žádné místo. Vynález je lékem pro ty, jejichž koupelny jsou opravdu trpasličích rozměrů.

Článek

Vysoký ocelový sloup, který je nosnou konstrukcí celé koupelny váží plných 150 kilogramů. Vysoký je 240 cm, ale je možné jej podle potřeb zkrátit a uzpůsobit výšce koupelny.

Návrhář koupelnový sloup nazval Obratle - "Vertebrae", její tělo je totiž podobně ohebné jako tělo lidské, a umožňuje tak s koupelnovými dílci jednoduše pohybovat. Ty se otáčejí o plných 360 stupňů kolem dokola, a tak si je otočíte přesně tam, kam potřebujete. Z jedné strany se tak můžete sprchovat a z druhé strany si váš partner může čistit zuby.

Koupelnový sloup ušetří maximum místa

Příslušenství koupelny funguje jako kapesní nůž - ze sloupu si vytáhnete vždy příslušný dílec, který obsahuje požadované zařízení - třeba sprchu, kterou si pak ještě můžete výškově nastavit podle potřeb - otáčí se jako obratle. Díky tomu, že je tento sloupec tak lehce složitelný, ušetří opravdu maximum místa.

V Británii jsou Hernonovým vynálezem unešeni, u nás by nás ale vyšla draho, tak draho, že by se nám vyplatilo si radši připlatit za větší koupelnu. Převratný vynález totiž stojí v přepočtu cca 300 000 Kč, a tak si jej příští rok, až tento koupelnový sloupec přijde do výroby, asi pořídí jen opravdoví fandové designu z Británie.

Anketa

Chtěli byste mít takovou koupelnu doma?
Ne, nelíbí se mi.
57,6 %
Ano, kvůli nedostatku prostoru bych ji doma uvátal/a.
7,9 %
Ano, líbí se mi, chtěl/a bych ji.
8,7 %
Ne, líbí se mi, ale není to pořádná koupelna.
25,8 %
Celkem hlasovalo 2641 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám