Hlavní obsah

Trendy bytová keramika hýří módními dekoračními prvky

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Keramické obklady jsou příjemným přírodním materiálem a jsou funkční i vysoce estetické. Záleží ale jak které, správně zvoleným typem v moderním - "velkém formátu" 33x65 cm můžete svému bytu dodat život a vtip. Vyzkoušejte letošní hit, veselé a syté barvy obkladů, na zimu vás pěkně rozehřejí.

Článek

Klasické obkladačky měly velikost 15x15 cm, formáty jsou ale dnes větší, což jistě ocení ti, kteří si obklady dělají sami doma - větší formát znamená méně lepení a výsledek bývá efektnější, protože se jako domácí kutil dopustíte méně chyb.

.: Velkoformátová dlažba vypadá v ložnici velmi zajímavě.foto: ABKDo koupelny a do ložnice volte tlumenější odstíny - bleděmodrou v kombinaci s růžovou, světle fialovou, bílou nebo kakaovou.

.: Příjemně působí kombinace hnědé a bleděmodré s bílou. Zkuste kombinovat různé formáty dlaždic.foto: Super Gres, loskchlos.cz, novinky.cz

Hitem jsou tak obklady 33x65 cm nebo i 60x60, 45x90, 60x90 apod. Barevně jsou tyto nové dlaždice také zvláštní, efektu je dosaženo různými typy mramorování a přestřiky nebo originálními mozaikovitými variacemi - tady zase zabodujete obklady malého formátu - cca 2x2 cm.

Vkládání dekorujících prvků zažívá svůj boom

Vkládání do plochy obkladu kousky slonoviny, skla kovu a dokonce i dřeva nebo korálků je velmi moderní. Přírodní materiály obkladům sluší, a tak zvolit netradiční oživení v podobě přidáním částí odolného teakového dřeva a slonoviny nebo její imitace vám vytvoří nevšední dekor. Prohlédněte si zajímavé detaily.

.: Detaily, které zaujmou: zleva: kovová květinová dekorace na dlažbě, uprostřed: metalická dekorace do spárů dlažby, vpravo: inspirativní pestrost vzorů i formátů.foto: Marca Corona, dado Ceramica, novinky.cz

Dekorující prvky volte letos živé a pestré, nechte se inspirovat barevností osmdesátých let, třeba velkými květinovými vzory a zkuste barevnou pozitivní variaci - červená, oranžová, modrá a žlutá.

.: Jemná, ale výrazná barevnost spolehlivě nenásilně oživí váš interiér.foto: Marca Corona, novinky.cz

Když bude zářit váš interiér, i vy pak budte mít lepší náladu a nabije vás optimismem.

Reklama

Související témata:

Související články

Originální mozaika do vašeho obýváku

Obložit si moderním způsobem stěnu v obývacím pokoji může být nejen hezké, ale i praktické a hlavně - budete mít radost z vytvoření neopakovatelné a originální...

Mozaiky se staly hitem kuchyní i koupelen

Mozaiky, interiérová výzdoba sestavená z malých plošných kostek, je v dnešní době velkým hitem pro interiér i exteriér. Ať už jde o mozaiky kamenné, skleněné...

Výběr článků

Načítám