Hlavní obsah

OBRAZEM: Kytice ve stylu country pro kouzelné podzimní zátiší

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z podzimních květinových vazeb čiší návrat k přírodě a venkovu. Jsou svěží a moderní prostředí okoření správnou dávkou folklóru.

Foto: archiv Holandské květinové kanceláře, Právo

Podzimní stolek dokonale odráží nabídku přírody v tomto ročním období. Jedinečnost mu dává i způsob, jakým jsou lilie, lilík, tavola, montbrécie a asparágus naaranžovány.

Článek

Poprázdninový návrat k hektickému životnímu stylu chce coutry styl kytic vyvážit jednoduchostí, pocitem zdraví a přirozeným půvabem.

:. Což takhle dát si snídani v pšeničném poli porostlém rudými liliemi? Tato girlanda ze slámy, lilie a hlaváče nám přináší kousek venkova až na stůl.

:. Kolik barev, vůní, tvarů a druhů lze zamíchat do jedné kytice? Výsledkem je luxusní svazek květin (lilie, tavola, topinambur, gerbera, gladiol a fenykl), který nám okamžitě zvedne náladu.

Hlavní roli ve vazbách ve stylu country hraje lilie. V kyticích se objevuje tráva, pšenice i ovoce. A barvy? Přírodní barevná škála je v rovnováze s barvami typickými pro lidové umění.

:. Květy lilie, kortaderie a kaliny vypadají, jako by samy vyrůstaly ze snopů obilí a připomínají louku. Kombinace pevné a volné vazby se hodí pro různé typy interiérů.

:. Vznešený dojem slavnostní večeře navodíme černými snopy pšenice, kde budou lilie a hlaváče vytvářet svými kontrastními barvami okouzlující efekt. Dobrou chuť!

Takže převládá červená, bílá, žlutá a růžová. Ovšem kombinovat lze také neutrální přírodní tóny s výraznými barvami, zatímco pastelové a tlumené se přidávají na doladění. Rozmanité tvary kytic odpovídají použitému materiálu - ten je při podzimních barvách určující.

:. Venkovskou idylu si vytvoříme květinami v čele s lilií a astrou, ale i prosem, bělotrnem a hořcem.

:. Sklizeň za celý den v jednom košíku - tak působí nádherné aranžmá s různými odrůdami lilií, hlaváčem, astrou a jabloní purpurovou.

Robustní, venkovský vzhled kytic nejlépe vynikne v masivních a nostalgických vázách. S přírodními materiály, k nimž patří dřevo (i neupravené a nenatřené), zinek, plech, cín, smalt, keramika s hladkou i drsnou texturou, juta, kůže a různé šňůrky, budou aranže romantičtější.

:. Podzimní scenérii připomíná spojení květin, plodů a zeleně. Výraznou vázu liliím, gladiolům, mnohokvětům hroznatým, montbréciím, bohyškám a asparágusu tvoří červené brambory.

:. Lilie, mnohokvět hroznatý a jabloň purpurová spolu dobře ladí v kameninovém květináči, jehož hrubá struktura kontrastuje s hladkými, lesklými povrchy interiéru.

Všechna fota: Archiv Holandské květinové kanceláře

Reklama

Související články

Zahradám v létě vládnou lilie

Lilie jsou elegantními a nepřehlédnutelnými kráskami letní zahrady. Zaujmou barvou, tvarem květů, výškou, některé i vůní. Existuje neuvěřitelné množství jejich...

Výběr článků

Načítám