Hlavní obsah

Drobnosti do ložnice pro příjemnější spánek

Pokud se v noci převalujete a pořád vás něco budí, tak je asi něco v nepořádku. Existují ale drobnosti, které vám mohou zase klidný spánek vrátit. Ať už jde o výmalbu ložnice, tlak v kolenou nebo alergii, tak pro vás máme tipy na to, co si do ložnice pořídit, aby byl spánek opět příjemnou relaxací.

Článek

Pokud trpíte bolestmi krku a zádových svalů, tak si zkuste pořídit polštářek z pohanky. Pohankové slupky hlavu pevně zafixují a tělo bude ve stabilizované poloze a vám se bude lépe spát.

.: Bleděmodrý polštářek s jednoduchým vzorem v barvě, která je do ložnice ideální.foto: Atelier Jana

Dalším tipem na vybavení ložnice je netradiční nápad pořídit si do ložnice fontánku. Stačí docela malá, mnoho lidí totiž zvuk tekoucí vody uklidňuje.

.: Malá fontánka v ložnici uklidňuje. foto: Tchibo Aby se vám dobře spalo, tak nepodceňujte také výmalbu pokoje a dekorace na stěnách. Nejlépe se vám bude usínat v ložnici vymalované pastelovými barvami nebo bílou barvou.

.: Barevná inspirace - bleděmodrá v kombinaci s romantickou samolepicí dekorací.foto: novinky.cz, e-color Nepodceňujte ani osvětlení. Mělo by být spíše tlumenější, zapomeňte na ostré světlo. Zkuste si pořídit třeba dotykovou lampu, která umožňuje nastavit různé intenzity svícení.

.: Tlumené světlo navozuje uklidňující atmosféru.foto: magnoliahotels.comPokud trpíte alergií, tak nezapomeňte na speciální přikrývku pro alergiky. Zajímavým materiálem pro přikrývky je i organická bavlna. Organická bavlna vyniká tím, že při jejím pěstování nebyly použity pesticidy ani hnojiva. Zkuste si na spaní pořídit přikrývku třeba právě z ní.

Pro příjemný spánek, kdy vás nebude trápit střídání teplot v místnosti se hodí zase termopřikrývka - dvě sešité přikrývky mají mezi sebou vzduchový polštář, který působí jako izolace. Díky tomu se nebudete opětovně probouzet a konečně se dočkáte toho pravého odpočinku.

Reklama

Související články

Kouzlo nočního stolku

I když vybavení ložnice podřizujeme hlavně její velikosti a individuálním potřebám, noční stolek je nezbytností. Bývá bezpečným místem, kam umístit lampičku,...

Lůžko musí dýchat

Mezi hlavní příčiny špatného spánku patří stres, velká tělesná zátěž, nemoc ale i nevyhovující postel. Dobré lůžko by mělo poskytnout co nejlepší odpočinek...

Originální pohovka okoření chvíle ve dvou

Když už si k sobě zvete svou drahou polovičku a chcete strávit pěkné chvíle ve dvou, tak vám jistě přijde vhod, když bude interiér vašeho bytu nabitý...

Výběr článků

Načítám