Hlavní obsah

Moderní dózy jsou praktické i dekorativní

Dózy na uchovávání potravin mají dnes nejen praktickou funkci, ale chceme od nich, aby byly i dekorativní a designově nápadité. Přinášíme vám několik tipů na dózy, které jsou něčím zvláštní a splní svou praktickou funkci i potěší oko. Mnohé mohou mít řadu vylepšení, která oceníte.

Článek

Novinkou jsou dózy, které mají průhledné víko. Když je tak naskládáte vedle sebe a uzavřete v šuplíku, máte možnost seshora vidět, co která dóza obsahuje. Pro zachování aroma je nejlepší volit dózu se silikonovým víkem.

.: Dózy Droppar - můžete je použít i jako dekoraci (49-199 Kč).foto: IKEA

Další novinkou jsou dózy, které na sobě mají malou černou tabulku a s pomocí křídy můžete na ně můžete napsat co obsahují, nebo pro koho je jejich obsah určen.

.: Dózy na olivy, na parmezán, těstoviny a sušená rajčata. Popíšete je křídou na černou tabulku.foto: Asa selection

Pokud vybíráte dózy do koupelny, tak vám lépe poslouží ty s plastovým víkem. Dřevo by mohlo časem navlhnout, vsaďte proto na dózy, které jsou určeny speciálně pro koupelny.

.: Dózy do koupelny - hodí se na šperky (od 355 Kč).foto: Asa selection

Překvapí i dózy, které fungují jako dekorační předměty. Zaujme třeba rybka inspirovaná Orientem. Zkuste použít dózu jako interiérový doplněk a slaďte ji s ostatními předměty a nábytkem v bytě.

.: Dóza ve tvary rybky inspirované Orientem (cca 700 Kč).foto: Alessi

Inspirace Asií a Orientem je letos opravdu trendy, pořiďte si proto nějakou dózu v čínském nebo japonském stylu s motivem slov nebo květin.

.: Dózy na čaj - inspirace Asií (130 Kč/2 Ks).foto: svetdarku.cz

Dózy mohou být pěknou součástí vašeho interiéru - i na maličkostech totiž záleží.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám