Hlavní obsah

OBRAZEM: Inspirace bílou krajkou působí velmi svěže nejen v ložnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajka, lehoučká textilie s opakujícím se vzorem bývala běžnou součástí interiérů v 19. století, moderní doba ji ale v lásce moc neměla. Dnes se vrací jako inspirace - jako vzor na textiliích, nábytku i jako prostřihovánka. Bílá krajka působí v ložnici velmi svěže a čistě. Nechte se bílou krajkou inspirovat, uvidíte, nadchne vás.

Článek

Bílá barva působí v interiéru svěže a má uklidňující účinek na psychiku. Bílá krajka, kterou se návrháři inspirují pak v interiéru působí velmi romanticky. Výborně se proto hodí do ložnic a do místností, kde se chystáte odpočívat a chcete své smysly uklidnit.

.: Hodiny vypadají jako vystřižená krajková vločka (2450 Kč).foto:KARE

Pokud ji budete chtít doplnit o nějakou barvu zvolte tlumenější odstíny v pastelových barvách - bleděmodrou, růžovou, lososovou nebo světle modrou či šedou.

.: Oboustranný přehoz na postel - z jedné strany modrý, druhá strana bílo-modro-šedá ( 800 Kč).foto:Tchibo

Díky použití bílých interiérových doplňků docílíte toho, že bude ložnice vypadat čistě. Bílá barva evokuje pocit čistoty.

.: Mísa na ovoce (499 Kč).foto: IKEA

Pohrajte si se vzory a zkuste zvolit opakující se motivy, opakujte třeba květinový motiv v různých velikostech. Interiér ložnice pak bude sjednocený a bude působit celistvým dojmem.

.: Průhledné záclony s potiskem a s ornamenty (cca 550 Kč).foto:Tchibo

Pěkné je interiér doladit i za pomoci drobných doplňků v podobném stylu.

.: Sada dekoračních motýlků s lesklým vzorem (cca 200 Kč/sada).foto:Tchibo

Bílá barva také opticky zvětšuje interiér, proto je doporučována pro malé a stísněné ložnice. Dodává jim totiž dojem neohraničenosti a prázdnoty.

.: Váza s názvem "Bílá květina" (1090Kč).foto:KARE

Nechte se bílou barvou s krajkovým a prostřihávaným motivem inspirovat. Pokud máte stěny vymalovány na bílo, tak si nemusíte lámat hlavu se sladěním s ostatním nábytkem v ložnici - bílé interiérové doplňky se budou hodit kamkoliv.

Reklama

Související témata:

Související články

Kouzlo nočního stolku

I když vybavení ložnice podřizujeme hlavně její velikosti a individuálním potřebám, noční stolek je nezbytností. Bývá bezpečným místem, kam umístit lampičku,...

Lůžko musí dýchat

Mezi hlavní příčiny špatného spánku patří stres, velká tělesná zátěž, nemoc ale i nevyhovující postel. Dobré lůžko by mělo poskytnout co nejlepší odpočinek...

Originální pohovka okoření chvíle ve dvou

Když už si k sobě zvete svou drahou polovičku a chcete strávit pěkné chvíle ve dvou, tak vám jistě přijde vhod, když bude interiér vašeho bytu nabitý...

Výběr článků

Načítám