Hlavní obsah

Letní posezení v trávě si může dopřát každý

Právo, Olina Táborská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Piknik patří k létu, pojďme si ho taky udělat. Příjemné posezení v trávě si může dopřát skutečně každý. Stačí najít místo, kde se nám zalíbí, a mít s sebou něco dobrého.

Článek

Je-li s námi ještě někdo, tím lépe, ale není to podmínka. Se společnicí jménem příroda je také krásné posezení nebo poležení, obzvláště, když je v dosahu něco na zub.

Od každého něco

Venku však brzy vytráví, chce to větší zásoby a dobré vybavení. Začne nás to bavit a máme program na spoustu volných dnů. A kdo snad začal sám, nemusí tak skončit. Obzvláště, najdeli v tašce, koši nebo batohu něco, o co se podělí s ostatními. Piknik se dá protáhnout, jak dlouho chceme, stačí mít potraviny prakticky uložené, aby vydržely čerstvé a chutné.

.: Prošívaná podložka na ležení. Jednoduše ji srolujete, zavážete a můžete vyrazit na piknik, kde si na ní příjemně poležíte. Rozměry má 70x180 cm. Green Gate, 1100 Kč foto: Právo/Green Gate

V termotaškách uchováme buď teplé, nebo studené jídlo. Kdo vyráží s obyčejnou kabelou (hodí se i koš na prádlo), pomůže si ledem z mrazáku. Stačí obložit pamlsky gelovými pytlíky, které dáme raději ještě do igelitu. Termotašku si můžete vyrobit i sami, návod najdete zde.

:.Cestovní souprava na piknik (4a složené). Stůl a dvě židličky z hliníku kompletně váží 6 kg. Rozměry: 60x40x10 cm. shop.dela.cz, 2139 Kč.

foto: Právo/shop.dela.cz

Hodujeme na úrovni

Z posezení v přírodě se dá udělat přímo událost. Něco jako je americké barbecue, u kterého je sice základem grilování, ale patří k němu i příjemná zábava. Dopřejme si ji i my při pikniku, na který jsme pozvali fajn lidi.

.: Na piknik u vody se můžete vybavit skládací židlí. Branded Works, 367 Kč foto: Právo/Branded Works

Lze ho připravit i tematicky. Třeba jako oslavu narozenin či svátku. K tomu už se hodí piknikový koš. Sice za něj zaplatíme trochu víc, zato je elegantně vybaven pro určitý počet hodujících.

:.Pro osvěžení slouží ventilátorek na baterku. Branded Works, 45 Kč foto: Právo/Branded Works

Jakmile zjistíme, že se tento způsob setkávání líbí, začínáme ho vylepšovat. Dá se sehnat spousta zajímavostí nejen pro snadnější přenos potravin, ale i pro oku lahodící pohodlné sezení a také pro zábavu.

:.Na pikniku je dobré mít s sebou i nějakou zábavu, třeba hry. Branded Works, 355 Kč foto: Právo/Branded Works

Reklama

Související témata:

Související články

S mobilním nábytkem není stěhování problém

Bydlíte v pronajatém bytě, na koleji nebo u rodičů a chystáte se brzy přestěhovat? Možná také, že patříte mezi hrstku těch, kteří změnu prostředí k životu...

Výběr článků

Načítám