Hlavní obsah

S mobilním nábytkem není stěhování problém

Bydlíte v pronajatém bytě, na koleji nebo u rodičů a chystáte se brzy přestěhovat? Možná také, že patříte mezi hrstku těch, kteří změnu prostředí k životu prostě potřebují. Těžký nábytek ale dovede stěhování pořádně znepříjemnit, proto pro vás máme několik tipů, jak si pořídit nábytek lehký a snadno přemístitelný.

Článek

Výhodou lehkého nábytku je také to, že s ním můžete jednoduše měnit vzhled interiéru bytu. Výborný materiál pro tyto účely je ratan - je levný, velmi lehký a hodí se skoro do každého interiéru. I velké nábytkové kusy zhotovené z ratanu lehce unesete. Vyzkoušejte i nábytek z bambusu, ten je velmi moderní a také mnoho neváží.

.: Botník z ratanu je poměrně velkým nábytkovým kusem a vejde se do něj spousta bot. Překvapí vás ale svou lehkostí.foto: nábytek Valmo

Mezi nejlehčí židle ze dřeva patří tonetky, které jsou vyráběné ohýbáním dřeva. Svůj tvar nemění a díky kvalitě použitého dřeva (buk) mají dlouhou trvanlivost. Váží cca 3 kg, a proto stěhování s nimi nebude problém. .: Tonetka je oblíbená po celá desetiletí. Můžete si ji pořídit s moderním čalouněním, s potahem třeba v provedení "zebra".foto: TON

Pomoci si můžete i nafukovacím nábytkem. Letošním hitem jsou pohodlná křesla v lesklých provedeních - v bronzu, stříbře a zlatu.

.: Nafouknete opravdu velký kus nábytku.foto: Vladimíra Štorchová

Skvělým pomocníkem je i nábytek na kolečkách - televizní stolek nebo i postel s kolečky přemístíte rychle a bez problémů.

.: Tuto pohovku rozložíte v pohodlnou postel pro dva a pak snadno odvezete kamkoliv.foto: IKEA

Zkuste si pořídit i rozkládací pohovku, ta patří mezi lehce skladný nábytek, a pokud se budete stěhovat do menších prostor, tak bude dobře sloužit i ve své menší formě.

.: Lůžko v minimalistickém stylu složené do podoby křesla přestěhujete také velmi snadno.foto: nábytek Jelínek

Myslet na stěhování dopředu se vyplácí, a tak pokud někde neplánujete zůstat opravdu dlouho, zapomeňte na vestavěné skříně a kuchyňské linky na míru. Dejte přednost variabilnímu nábytku, který je využitelný pro většinu prostor.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám