Hlavní obsah

Oddělené zóny v koupelně jsou trendem moderního života ve dvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bydlet se svým partnerem v jednom bytě dlouhou dobu přináší riziko, že si začnete jít na nervy s drobnostmi. A obzvlášť to platí o hygieně. Pokud tomu chcete předejít, tak se nechte inspirovat, zvláště pokud si to můžete dovolit. Není nad to, mít záchody nebo umyvadla prostě dvakrát.

Článek

Pokud nepatříte opravdu mezi hodně tolerantní lidi, tak vám může po letech společného soužití začít vadit, jak váš drahý vymačkává tubu od zubní pasty, jestli dává nebo nedává prkénko nahoru a jelikož není jasné, jaká poloha záchodového prkénka je ta pravá, může dojít ke zbytečnému konfliktu.

.: Tapeta skvěle dotváří barevné souznění oddělených zón.foto: Novinky/Laufen

Pokud ale zvolíte oddělené zóny intimní hygieny, tak se mnohým problémům můžete vyhnout bez vyjednávání. Každý pak má své soukromí a může si zachovat návyky, které mu jsou nejpohodlnější.

Jak si s oddělenými zónami pohrávají designéři

Designéři s oddělenými zónami dnes již počítají, třeba designér Jaromír Větvička navrhl obdobná umyvadla pro muže a pro ženy. To pro ženy má ale jiný tvar než mužské. Tvar ženského umyvadla vyjadřuje objetí a tvar mužského umyvadla úsměv. Tento designér chtěl, aby bylo ranní setkání s umyvadlem příjemnou záležitostí.

.: Umyvadlo od designéra Jaromíra Větvičky. Poznáte, které je pro ženy a které pro muže?foto: Design Cabinet

Návrhy koupelen "pro dva" jsou již dnes běžnou záležitostí i u nás.

.: Nahorů nebo dolů? Nemůžete se shodnout? Tak zkuste oddělit své osobní zóny.foto : Jika Návrhy mohou být sladěné, ale pokud vyznáváte i odlišný vkus, můžete mít každý svůj kout zařízený přesně podle sebe.

.: Variant je mnoho.foto : Jika

Tím, že bude mít každý svou vlastní zónu zcela ve vlastní režii, se ve vztahu jistě může mnohé změnit. Obzvláště pokud jde o hygienu, je soukromí rozhodně na místě. Protože jste ale pár, může být i toto zdánlivé odcizení pěknou souhrou.

.: Každý má k dispozici stejný prostor.foto: Aquq Trade

Zvolte interiér v jednotném designu ale v různých barvách, nebo různý design, ale stejné barvy, bude to vypadat skvěle. Barevnou různost pak zkuste opakovat i jinde, třeba na tapetách, na kelímcích, eventuelně to dolaďte ručníky ve stejných odstínech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám