Hlavní obsah

Duhové sklenice pro letní osvěžení nejen v retro stylu

Abyste doma nezapomínali na pitný režim, tak pro vás máme několik tipů na sklenice, díky kterým jej budete s potěšením dodržovat. Letos jsou v kurzu kolekce sklenic, které mají stejný tvar ale jinou barvu. Máme pro vás tipy na duhové retro sklenice, které jsou letos v kurzu, a také na sklenice, které zaujmou vtipem.

Článek

Tvar sklenic má vliv na náš požitek z pití nápoje. Na lehčí nápoje se hodí sklenice z tenčího skla, na nápoje hustší se více hodí sklenice se silnějším sklem. Letos jsou trendy retro sklenice, některé můžeme koupit v bazarech. Všechny mají stejný tvar ale různou barvu.

.: Barevné retro sklenice.foto: LSA

Zkuste si pořídit třeba sklenice od designéra Maxima Velčovského. Jsou sice dražší, ale mají vtip, který vaši hosté jistě ocení. Možná si ze začátku budou myslet, že jde o plast, když ale zjistí, že jde o sklo, tak se jistě začnou zajímat o design těchto kusů. Sklenice je v tomto podání uměleckým dílem.

.: Pro milovníka piva jsou tyto sklenice jako stvořené (design: Maxim Velčovský)foto:Qubus

V létě se často pohybujeme u bazénů, na hřištích apod., pro tyto prostory je nejlepší zvolit raději plastové sklenice.

.: Plastový kelímek a kelímek ze skla. Jeden ani ne za korunu, druhý za 480. Ten první je čistě užitným předmětem, ten druhý je uměleckým předmětem.foto: sklenicky.cz, Qubus

Pro husté banánové koktejly zvolte sklenici ze silnějšího skla, pokud ale chcete pít třeba sodu, tak vám bude lépe chutnat ze sklenice se slabší obrubou.

.: Pokud chcete, aby vynikl obsah sklenice, zvolte ty skleněné. Skvěle v nich vypadají jahody s ledem, limeta, maliny.foto: Bodum, .sklenicka.cz

Na citronádu zvolte sklenice z čirého skla nebo vsaďte na žlutozelenou variantu. Pokud chcete podávat jahodový koktejl z mléka, zkuste sklenice z mléčného skla.

.: Duhové žlutozelené skleničky se perfektně hodí na citronádu.foto:Sklo-keramika Novi

Design skleničky by měl odrážet charakter nápoje, který se chystáme podávat. Zkuste brát v úvahu i barvu nápoje. Zkuste si z nabídky sklenic vybrat stejný design, ale různé barvy. Vytvoříte si tak kolekci sklenic podle letošních trendů.

.: Stylové sklenice od návrháře Maxima Velčovského s netradičním "retro" cibulákovým motivem .foto:Qubus

Barevné sklenice s různou sytostí a odstínem barvy, které jsou letos v kurzu odrážejí duhové paprsky a na stole vytvářejí pěkné světelné efekty.

Reklama

Související témata:

Související články

Pomeranče a grepy mohou posilovat kosti

Popíjení džusu z citrusových plodů, zvláště z pomerančů a grepů, může posilovat kosti. Odborníci z A&M University v Texasu prokázali, že šťávy z těchto plodů...

Výběr článků

Načítám