Hlavní obsah

Nechte si natisknout milostný vzkaz na ložní prádlo

Nápisy na předmětech, popisky k čemu se věc používá, pro koho je určena nebo co obsahuje, jsou moderní už dlouhá léta. Letos přišly do módy i různé vzkazy, milostná vyznání, nebo i básničky. Na ložním prádle, na textíliích, na nábytku, kdekoliv vás napadne. Vytvořit a navrhnout si je můžete i vy sami. Trendy představil letošní veletrh textilií Heimtextil.

Článek

Nápis „babička“ nebo „maminka“ na hrníčku potěší, především ale milovníky klasiky, o nápaditosti a inovaci se rozhodně nedá hovořit. Návrháři letos přicházejí s tvůrčími novinkami a na textílie nechávají tisknout milostná vyznání, úryvky z oblíbených knih nebo přáníčka.

.: Ručníky s nápisy zůstávají klasikou.foto: Veratex

Sice stále zůstávají módní nápisy na výrobcích, popisující k čemu se daný výrobek užívá. Všichni tyto popisky známe z kořenek, kde bychom se bez odpovídajícího označení jen těžko dopátrali potřebné ingredience.

Na hraně mezi ryzí praktičností a nápisem jako ozdobou může být např. nápis „mléko“ na příslušné karafě, variantou jsou i anglické nápisy „milk“ nebo „sugar“. Nejenže je písmo většinou zdobné, ale vytváří také dojem úpravné domácnosti, kde má všechno své přesně stanovené místo.

.: Nápis na hrníčku do kávy je stylovým doplňkem.foto: novinky

Protože jde o dekoraci, tak jsou podstatné hlavně fonty písma a grafika. V letošní sezóně v interiéru hodně míchají historické styly, a tak se hodí vsadit na nějaký starý font , třeba „Amber“, secesní font „Descant“, „Book antiqua“, westernový font „Chicken farm“, historický font „Century“, „Bookman old style“, „Monotype corsyva“ aj.

Nechte si natisknout na povlečení něco osobního

Dobrým a moderním tipem na dárek je nechat své drahé polovičce natisknout třeba na polštář nebo na deku něco, co má rád, nebo co jej těší, můžete klidně někde nalézt starý dopis, třeba ten první, co jste si napsali a nechat jeho text natisknout na polštář. Určitě to potěší. Nebo můžete natisknout oblíbený úryvek z knihy, básničku, co složily vaše děti.

Vytvořte si nápis sami

Můžete si ale tisknout na textil i sami bez pomoci specializované firmy a to za pomoci digitálního transferového tisk, který je vůbec nejběžnějším způsobem potisku. Na běžné laserové tiskárně se vytiskne speciální transferová fólie, pomocí níž se obraz přenese na textil.

.: Balení po dvou pro páryfoto:Kapatex

Výhodou této metody je plně barevný tisk s vysokým rozlišením, na druhou stranu je však tento potisk relativně méně stálý oproti jiným metodám, které vám nabídne firma specializovaná na tisk na textil. Pokud se ale přeci jen rozhodnete, že budete tvořit sami, tak si nejdříve vytvořte návrh na počítači a inkoustovou tiskárnou jej vytiskněte na transferovou fólii pro trička. Poté fólii zažehlete a je hotovo.

Transferové fólie seženete pro světlé i pro tmavé textilie. A pokud budete chtít vytvořit potisk na ložní prádlo, tak zkuste použít speciální ve tmě svítící fólii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám