Nejdříve si ujasněte, koli lidí si domů pozvete. Předtím, než prostřete, je třeba znát přesný počet hostů kvůli množství mističek. Na trhu dnes seženete praktické sety, které jich obsahují velké množství.

Sety slouží k servírování omáček. Lze využít i podtácku, na který můžete naservírovat olivy, nebo třeba sýr.

Set na Nachos (Tapas Set Paul Bocuse).: Set na Nachos.foto: www.originalni.cz

Tyto sety seženete v různém provedení. Zajímavá je například kombinace dřeva se sklem. Omáčky pak vypadají pestře a protože jsou na tácu, nezabírají na stole mnoho místa.

Dřevěný servírovací podnos se 4 miskami .: Dřevěný servírovací podnos se 4 miskami.foto: www.hrnce.cz

Budete také potřebovat starý ubrus, který v průběhu party pravděpodobně neunikne zněčištění podávanými omáčkami. Zvolte třeba nějaký s mexickým vzorem, může být i výrazně barevný.

Látka s flitry.: Ubrus s výraznými ornamentyfoto: www.parexcellence.cz

Jako doplňky můžete zvolit různé totemické sošky a svíčky, abyste atmosféru ještě lépe dokreslili. Vyvěste po místnosti fotky z dovolené v exotických zemích a přes pohovku hoďte pestrý přehoz nebo vyšívanou deku.

Svíčky na prostírání z přírodního materiálu na pozadí výrazné saténové látky.: Svíčky symbolizující sílu společenství.foto: www.javanabytek.cz

Samotná mísa na nachos by měla tvořit dominantu stolování. Vyberte dost velkou mísu, do které se vejde hodně nachos a nebudete tak muset neustále doplňovat nové.

.: Miska by měla být dost velká a stát v centru stolu.foto: boutique.ia-p.com

Mexické lupínky nachos koupíte je v téměř každé větší samoobsluze v baleních po 200 i 500 gramech. Vyrábějí se v různých příchuťích- zkuste ochutnat třeba ty s chilli, nebo se sýrem.

Výrobek obsahuje velké množství mykotoxinů..: Nachos se vyrábějí v různých příchuťích.foto: szip.cz

Omáčky, do kterých se nachos namáčejí, můžete také zakoupit v obchodě, ale můžete se pustit do jejich výroby i doma. Klasikou je rajčatová omáčka s japaleňo papričkami, s cibulí a paprikou a s velkými kusy rajčat.

V Mexiku je stejně oblíbená guacamole, která se vyrábí z avokáda, šalotky a česneku, přidává se do ní maso z rajčat. V případě nouze poslouží v našich zeměpisných šířkách dobře i obyčejná zakysaná smetana.

Samozřejmě lze použít více omáček najednou, i ty svou barevností doplní mexický stůl. Pak už nezbývá, než pozvat přátele a předvést jim, jak vypadá prává nachos party.