Hlavní obsah

Speciální misky a talíře pro pravou nachos party

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není nad to, když se sejde parta dobrých přátel, aby společně strávili nějaký čas. Společné jídlo už odpradávna utužuje společenství a to zejména tehdy, když všichni jedí z jedné velké mísy - proto je skvělým nápadem uspořádat mexickou nachos party. S nezbytnostmi na stůl vám poradíme.

Článek

Nejdříve si ujasněte, koli lidí si domů pozvete. Předtím, než prostřete, je třeba znát přesný počet hostů kvůli množství mističek. Na trhu dnes seženete praktické sety, které jich obsahují velké množství.

Sety slouží k servírování omáček. Lze využít i podtácku, na který můžete naservírovat olivy, nebo třeba sýr.

.: Set na Nachos.foto: www.originalni.cz

Tyto sety seženete v různém provedení. Zajímavá je například kombinace dřeva se sklem. Omáčky pak vypadají pestře a protože jsou na tácu, nezabírají na stole mnoho místa.

.: Dřevěný servírovací podnos se 4 miskami.foto: www.hrnce.cz

Budete také potřebovat starý ubrus, který v průběhu party pravděpodobně neunikne zněčištění podávanými omáčkami. Zvolte třeba nějaký s mexickým vzorem, může být i výrazně barevný.

.: Ubrus s výraznými ornamentyfoto: www.parexcellence.cz

Jako doplňky můžete zvolit různé totemické sošky a svíčky, abyste atmosféru ještě lépe dokreslili. Vyvěste po místnosti fotky z dovolené v exotických zemích a přes pohovku hoďte pestrý přehoz nebo vyšívanou deku.

.: Svíčky symbolizující sílu společenství.foto: www.javanabytek.cz

Samotná mísa na nachos by měla tvořit dominantu stolování. Vyberte dost velkou mísu, do které se vejde hodně nachos a nebudete tak muset neustále doplňovat nové.

.: Miska by měla být dost velká a stát v centru stolu.foto: boutique.ia-p.com

Mexické lupínky nachos koupíte je v téměř každé větší samoobsluze v baleních po 200 i 500 gramech. Vyrábějí se v různých příchuťích- zkuste ochutnat třeba ty s chilli, nebo se sýrem.

.: Nachos se vyrábějí v různých příchuťích.foto: szip.cz

Omáčky, do kterých se nachos namáčejí, můžete také zakoupit v obchodě, ale můžete se pustit do jejich výroby i doma. Klasikou je rajčatová omáčka s japaleňo papričkami, s cibulí a paprikou a s velkými kusy rajčat.

V Mexiku je stejně oblíbená guacamole, která se vyrábí z avokáda, šalotky a česneku, přidává se do ní maso z rajčat. V případě nouze poslouží v našich zeměpisných šířkách dobře i obyčejná zakysaná smetana.

Samozřejmě lze použít více omáček najednou, i ty svou barevností doplní mexický stůl. Pak už nezbývá, než pozvat přátele a předvést jim, jak vypadá prává nachos party.

Reklama

Související témata:

Související články

Jídelní stůl je nenahraditelný společník

Zmenšené kuchyně, které byly obvyklé ve starší zástavbě, nahradily prostornější jídelny nebo jídelní kouty v obývacím pokoji. Spolu s tím se zvýšily i nároky...

Pozitivně laděný pokoj

Dětský, později studentský pokoj a předměty v něm hrají důležitou roli v životě každého dítěte. V závislosti na věku se mění požadavky na zařízení a vybavení...

Výběr článků

Načítám