Hlavní obsah

Umyvadla pro všechny druhy koupelen

Umyvadlo by mělo být lehce přístupné, mělo by mít čistý jednoduchý design, být lehce omyvatelné, a samozřejmě také není od věci, když hezky vypadá. Každá z koupelen je ale jiná a vyžaduje jiný přístup k prostoru.

Foto: archiv firmy Ikea, Právo

Pokud chybí v koupelně místo na ukládání věcí, vyplatí se pořídit si skříňky.

Článek

Často se dnes setkáme i s tzv. dvojumyvadly, které se hodí do větších, prostorných koupelen. Bývají obdélníkového tvaru a jistě je ocení zejména početnější rodiny.

.: Dvojumyvadlo zapuštěné do poliček je praktickou součástí interiéru.foto: Sapho koupelny Do menších koupelen ale také můžete použít pěkné umyvadlo. Jednak existuje řada umyvadel menších rozměrů, a to i v moderním designu, užitečným tipem je však pořídit si umyvadlo rohové.

.: Rohové umyvadlo Laufen efektivně využije prostor v malých koupelnách.foto: www.sanita.cz

Není od věci si před nákupem umyvadla ujasnit, jaký typ hledáte. Pokud hledáte třeba tzv. zápustné umyvadlo, které se zapouští do desky, nebo do koupelnového nábytku.

.: Praktická skříňka pod umyvadlo v něžně smetanovém provedení. foto: Sapho koupelny

Výhodou takového umyvadla zapuštěného do koupelnové skříňky je efektivní využití prostoru pod umyvadlem, který by jste jinak jen těžko k něčemu využili, snad jen k umístění koše na prádlo.

.: U tohoto umyvadla je baterie zapuštěná do zdi.foto: archív firmy Villeroy

Další možností je tzv. vestavěné umyvadlo, které se zapouští do desky zezdola, a je bez otvoru pro baterii. Také si můžete pořídit tzv. nábytkové umyvadlo, které se montuje přímo na nábytek, nebo přímo na zeď.

Reklama

Související témata:

Související články

Koupelna s osobitým nábytkem

Kromě vany, umyvadla či sprchového koutu řešíme v koupelně i úložné prostory. Doby, kdy jsme si museli vystačit s pár unifikovanými poličkami a skříňkami, jsou...

Půvabná koupelna může být i praktická

Koupelna je významnou částí obytného prostoru. Poskytuje nejen fyzickou očistu těla, ale je i příjemným místem relaxace. I když na koupelnu máme rozdílné...

Výběr článků

Načítám