Hlavní obsah

OBRAZEM: Topinkovače, které potěší nejen oko

Doba se mění a s ní i spotřebiče, dnes si můžeme pořídit spotřebič, který plní více funkcí a jeho design je pěkný a moderní. Vybrali jsme pro vás k inspiraci několik nových kousků topinkovačů, které nejen dobře vypadají, ale mají i řadu užitečných funkcí.

Článek

Není nad to, když mají i předměty užitné povahy, jakými jsou domácí spotřebiče, pěkný design, a tak slouží nejen k vykonávání práce, kterou od nich očekáváme, ale i k potěšení oka. Zajímavým designem ve stylu 60. let se pyšní tento toustovač.

.: Kovový topinkovač na 2 plátky chleba s mističkou na drobečky a protiskluzovými nožičkami. foto: archiv De Longhi

Výhodnou variantou je pořídit si topinkovač, který nejen opéká topinky, ale i zapéká sendviče a třeba ještě peče vafle. Většina výrobců dnes tyto toustovače vyrábí s nepřilnavým povrchem, na kterém by se vám tousty neměly připéct. Když je sendvič hotový, tak se automaticky zapne světelná kontrolka.

.: Tento toustovač umožňuje dělat sendviče i vafle, má nepřilnavý povrch, takže se nepřipečou (TEFAL)

Tento nový typ spotřebiče umožňuje rozmrazování potravin a má i spoustu jiných užitečných vlastností. Můžete si třeba nastavit požadovanou barvu topinek.

.: Nastavte si barvu topinek! Je libo světlejší, nebo tmavší? Tento toustovač vaše přání splní. foto: archiv De Longhi

Není od věci pořídit si toustovač, který má široké otvory na pečení širších plátků chleba. Dobrým tipem je i šňůra elegantně svinutá vně spotřebiče - nepřekáží a spotřebič pak vypadá o mnoho lépe.

.: Toustovač Artisan® umožňuje díky širokým otvorům opékat dva plátky bagety, speciálního chleba a různého toustového pečiva. foto: www.kitchenaid.cz

Když už máte topinky hotové, tak máme tip pro supermámy. Topinky můžete na stůl přinést na pěkném designovém stojánku. Vyrábějí se i v porcelánovém provedení, ale častěji seženete ty kovové. Nechte si inspirovat třeba tímto stojánkem, který navrhl slavný designér.

.: Stojánek na topinky zadoby kolem roku 1880, výroba Mappin & Webb, Londýn, postříbřený kov, design CH. Dresser foto: Novinky /Ondřej Lazar Krynek

Topinkovače a toustery jsou spotřebiče, které dnes nalezneme snad v každé domácnosti. Jejich cena se pohybuje zhruba od tří set korun až do dvou tisíc. Výjimkou ale nejsou ani dražší kusy.

Pokud je ovšem výrobek dražší, nemusí být také nutně kvalitnější. Dobré je dát si pozor zejména u tousterů, které jsou kombinovány s vaflovači, protože je potřeba, aby spotřebič dobře těsnil a těsto nevytékalo.

Reklama

Související témata:

Související články

Šetřete se svými spotřebiči

Úspora energie pro domácnost je stále diskutovaným tématem. Způsobem jak ušetřit může být i výběr spotřebičů podle energetické třídy či jejich správné...

Výběr článků

Načítám