Hlavní obsah

Viladomy - bydlení v moderním stylu

Právo, Gisela Růžičková

Očekáváme-li od nového domu variabilní způsob bydlení, který nemá nic společného s pevně oddělenými odpočinkovými a klidovými zónami, měli bychom zavítat do rezidenčního komplexu Statenický mlýn. Ke koupi jsou tu stylové třípodlažní viladomy se třemi až čtyřmi ložnicemi nabízející prostorné, flexibilní a moderní bydlení.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Viladomy postavené ve funkcionalistickém stylu odpovídají požadavakům dnešní doby.

Článek

Rezidenční komplex leží v obci Statenice v malebném údolí Únětického potoka. Krajina, proslulá svou přírodní krásou, poskytuje místním obyvatelům množství aktivit pod širým nebem, od cyklistiky a turistiky přes golf k rybolovu a jezdectví.

V obci, vzdálené pouhých 20 minut autem z centra Prahy, se snoubí výhody městského a venkovského života. Místo je ideálním útočištěm jak pro rezidenty, kteří využívají mezinárodní letiště v blízkosti (necelých 7 km), tak pro ty, kdo preferují klid domova. Také mezinárodní školy International School a Riverside School jsou vzdáleny pouhých 8 km.

Spojnicí je náměstí

Řadové viladomy poskytují výhled na jezírko a Únětický potok s chráněným biokoridorem. Jsou zakomponovány do prostoru u nově vytvořeného náměstí s parkovou úpravou a nejrůznějšími obchody, službami a dalšími prvky spojenými s komfortním způsobem života.

.: Statenický mlýn/foto: Ballymore Properties

Centrálním bodem celého komplexu je náměstí lemované stromy, které umožní rozvoj společenského života a bude důvodem k vzájemnému setkávání a odpočinku obyvatel, podobně jako fitness u jezírka s restaurací a barem.

Kompletní vybavení

Každé ze tří podlaží má vlastní zahradu, balkon nebo terasu. V ceně nemovitosti jsou plně zařízené kuchyně s pečicí troubou z nerez oceli, keramickou varnou deskou, mikrovlnnou troubou, myčkou nádobí, kombinovanou chladničkou s mrazničkou, odsavačem par, pracovní plochou se skleněnými deskami s ochranou proti postříkání a stylovými dřevěnými skříňkami.

A protože se rodinný život točí většinou kolem kuchyně, v přízemí je dostatek místa pro jídelní stůl, který vytváří srdce celé domácnosti.

.: Jídelna spojená s kuchyní vytváří centrum celé domácnosti.foto: Právo/Michaela Říhová

Na kuchyň navazuje minizahrádka (60 až 80 m2), vhodná pro posezení s přáteli. Jelikož je malá a snadno se udržuje, je ideálním řešením pro zaneprázdněné majitele, kteří sice pobyt v soukromí pod širým nebem ocení, ale postrádají volný čas nebo zahrádkaření příliš neholdují.

Světlo, vkus a prostor

V celém domě je dostatek světla. První patro tvoří prostorný a vzdušný salonek s výhledem na zahrádku a do hlavní ložnice s vestavěnou šatní skříní a přilehlými koupelnami. Šatní skříně a luxusní vybavení koupelen je součástí standardu každého domu.

.: Všechny místnosti včetně koupelny (vlevo) a chodby (vpravo) se vyznačují čistými liniemi a dostatkem světla.foto: Právo/Michaela Říhová

Každý dům má samostatný plynový kotel, klasické radiátory, dubovou plovoucí podlahu a je kompletně vybaven osvětlovacími tělesy a dřevěnými podlahovými krytinami. Eurookna s dvojitými skly barevně ladí s dřevěnými parapety. V technické místnosti v prvním podlaží je pračka a sušička.

Otisk funkcionalismu

Statenickému mlýnu dominují čistě bílé fasády v kombinaci s tmavohnědými linkami zvýrazňujícími okenní linie a dřevěné obklady. Domy vycházejí z funkcionalistického stylu, jenž odpovídá požadavkům dnešního způsobu života.

.: Moderně jsou navržené prostory i pro ty, kteří pracují z domova.foto: Právo/Michaela Říhová

Každý dům má k dispozici garáž s přímým vstupem do haly a jedno parkovací stání. Nechybí ani vkusně upravené místo na popelnici a technické rozvody.

Objekt je střežen 24 hodin kamerovým systémem. Je zřejmé, že domy se třemi podlažími, velkoryse navrženými místnostmi a variabilním řešením, osloví hlavně vytížené lidi s rodinami, kteří preferují bydlení mimo velkoměsto.

Reklama

Související články

Památkáři rozhodují o podobě Buďánky

Po letech sporů a chátrání je na světě studie, podle níž lze starou kolonii revitalizovat. Někdejší historické dělnické enklávě v Košířích, známé jako Buďánka,...

Atraktivní Čeladná postaví novou čtvrť

Sto dvacet bytů ve vilkách bude hotovo za rok, už dnes je třetina prodána. Vyrostou i aquapark, restaurace a hotel. Nová vilová čtvrť vyroste v Čeladné...

Nové administrativní centrum v Karlíně

V úterý byla zahájena stavba nového administrativního centra Futurama Business Park v pražském Karlíně v blízkosti metra Invalidovna. Ambiciózní projekt...

Výběr článků

Načítám