Hlavní obsah

Nezničitelný zahradní nábytek pro letošní léto

Zahrada, klade na nábytek, který si do ní budete pořizovat vysoké nároky. Vyplatí se proto zvážit klimatické podmínky, do kterých budete nábytek umísťovat. A také zvážit přednosti různých materiálů, některé jsou doslova nezničitelné. Pojďte se spolu s námi podívat, co vám letos ve vaší zahradě, na terase, nebo u bazénu rozhodně nesmí chybět!

Foto: archiv: Royal Botania, Novinky

Posezení u vody, zahradní nábytek firmy Royal Botania

Článek

Dobré je pořídit si podnos, na kterém budete nosit jídlo z kuchyně vašeho domu do zahrady, kde je budete servírovat. Výrobci nabízejí různé modely - podnos ze dřeva, z kovu, z umělé hmoty.

K mání jsou také servírovací stolky na kolečkách, které zvolte, pakliže vaše zahrada není závodní dráhou a pakliže je její povrch hladký. Mnohé servírovací stolky dnes díky jejich důmyslnému provedení můžeme využít jako malý stolek pro dva, stačí sundat spodní tácy a je připraven.

.: Stůl a židle firmy Royal Botania ze světlého dřevafoto: archiv Royal Botania

Firma Royal Botania přichází s důmyslnou variantou stolu pro 4 osoby, který se dá velmi jednoduše proměnit na příjemné posezení pro 10 přátel. Stůl se z původních 150 cm rozkládá na 270 cm, na kterých pohodlně pohostíte i neočekávanou návštěvu.

Na čem se dá příjemně posedět u kávy

Když si chceme pořádně odpočinout, tak si koupíme lehátko, to se často na první pohled může jevit jako jednoduché křeslo, svému uživateli však může nabídnout hned několik poloh opírání. Mechanismus polohování je totiž často rafinovaně skrytý pod sedací částí a není na první pohled patrný.

.: Lehátko OZON195 s šesti stupňovým mechanismem polohování.foto: archiv Royal Botania

Područky pak jen podtrhují celkový komfort. Výhodou jsou také stohovatelné židle, které po ukončení pobytu na zahradě lehce uklidíte. V posledních letech je také velmi oblíbeným nábytek z teakového masivu.

Výjimečné teakové dřevo

Teak je jedním z přírodně nejodolnějších, a také nejcennějších dřev. Teakové dřevo je téměř bez suků, na dotek působí navoskovaně. Obsahuje totiž množství přírodních olejů, které dávají tomuto materiálu jeho naprosto výjimečnou odolnost proti povětrnostním vlivům. Jeho krásný vzhled z něho činí rovněž ideální materiál na luxusní nábytek. Vyrábí se z něj trvanlivý zahradní nábytek.

.: Fascinující lenošení v africkém stylu podle firmy Royal Botaniafoto: archiv Royal Botania

Na slunci a dešti, před kterými jej není třeba chránit žádnými nátěry, získá brzy charakteristickou šedostříbrnou patinu. Nenapadá jej ani hmyz a má i povrch odolný proti požárům. Mimo jiné také velmi dobře vzdoruje vodě a povětrnostním vlivům. Můžete na něm tedy lenošit na perném slunci, kousek od moře, jak se vám zlíbí! Teak přetrvá celé generace!

Co si letos pořídit na zahradu, aby byla trendy

Hitem je ratan i moderní kolekce z ušlechtílé oceli. Oblíbený je i nábytek v koloniálním stylu zhotovený z teakového dřeva. Mezi velmi oblíbené patří také nábytek z Palisandru Asijského. Na své si přijdou zastánci moderních, ale i klasických sedacích souprav z kůže či proutí. Letošní nabídka zahradního nábytku je mimořádně bohatá.

Reklama

Související témata:

Související články

Zahradní nábytek pro děti

Děti potřebují spoustu pohybu, který jim ve venkovním prostředí jde k duhu. Pokud jste majiteli zahrady, pak možná uvažujete o pořízení pískoviště, zahradního...

Tipy na zkrášlení zahrady

V zimním čase mají milovníci zahrad často dlouhou chvíli, protože v této době na zahradě opravdu nejde nic dělat. Ale nenudí se, protože právě v zimě plánují...

Výběr článků

Načítám