Hlavní obsah

Hyacinty: voňavý zázrak

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svěží vůně hyacintů připomíná jaro. Také výběr krásných barev umožňuje sladit je s každým interiérem. Rostlina je navíc symbolem klidu a síly, kterou na jaře tolik potřebujeme. Zkusme proto zkrášlit prostor kolem sebe hyacinty!

Článek

Jak tyto jarní rostliny aranžovat? Hyacint ve skleněném obalu nebo ve váze jde s módou. Cibule ani kořeny nemusíme zakrývat! Jestliže z kořenů omyjeme zeminu, dosáhneme zajímavého dekorativního efektu, kdy v průhledné nádobě plně vynikne struktura rostliny.

.: Zajímavé je denně sledovat, jak se rostlina proměňuje. Průhledné skleničky odhalují, jak kořínky hyacintů rostou.

Tradičnější obal naopak dodá hyacintu téměř královský vzhled, který je ideální pro klasicky zařízený interiér. Bílá i pastelové barvy pomáhají navodit decentní, romantickou atmosféru.

.: Přírodně laděné aranžmá v květináči z kůry doplněné zeleným mechem.

Pozornost upoutají ostře růžové a modře zbarvené odrůdy.

Pozornost upoutají ostře růžové a modře zbarvené odrůdy.

Hyacinty se hodí na balkon nebo terasu. Proto hrnkové hyacinty můžeme na jaře přesadit do venkovních truhlíků, případně do volné půdy na zahradě.

.: Hyaciny jsou vhodné i na zahradu, snesou i chladnější klima.

Tipy a rady
Hyacint se rozvíjí při teplotě 16-20 °C a kvete asi tři týdny.Kořenový bal udržujeme mírně vlhký, přihnojovat nemusíme. Rostliny jsou dostupné až do konce dubna a jsou k dostání v mnoha barvách - modré, fialové, růžové, bílé, smetanové a žluté.

Reklama

Související témata:

Související články

Na pracovní stůl patří i květiny

Většina moderních kanceláři je klimatizovaná, vlhkost vzduchu je zde nízká. Navíc k příjemnému pocitu v práci rozhodně nepřispívá ani přítomnost počítačů,...

Pražané touží po růžích a gerberách

Oranžové gerbery a červené růže, to jsou zřejmě nejoblíbenější květiny u obyvatel hlavního města. V květinářských obchodech jdou právě tyto květy nejvíce...

Zimní květinová inspirace

V zimní květinové inspiraci oslavíme prostou krásu květin. Vazby by měly být vznešené, elegantní, pro sváteční i všední den. Tentokrát uvážeme kytice sošných...

Výběr článků

Načítám