Hlavní obsah

Stůl s tajnou schránkou

Novinky, rai
PRAHA, BRNO

Zahájení letošního akademického roku na Masarykově univerzitě v Brně bylo právem slavnostní. Byla totiž dokončena Modrá etapa výstavby univerzitního kampusu. Trvala necelé dva roky a představuje investici 1,56 miliardy korun. Tato část zahrnuje také knihovnu, v níž se uplatnil materiál Corian.

Článek

Významná brněnská firma A.M.O.S. DESIGN, zabývající se realizací špičkových interiérů, vytvořila vizuálně i technicky velmi zdařilý pult centra informací v knihovně Masarykovy univerzity. Je poměrně velký, jeho rozměry totiž činí 9,3 x 3,5 metru.

„Jako materiál jsem zvolil Corian v barvě Ice White firmy DuPont,“ říká ing.arch. Vladimír Ambroz. „Jednak s ním mám dobrou zkušenost z jiných realizací, ale hlavně proto, že lze slabě podsvítit. Celý objekt se díky tomuto prosvětlení stal nejzřetelnějším centrálním bodem v interiéru knihovny. Při realizaci bylo nejtěžší docílit toho, aby se při mírném prosvětlení materiálu minimalizovala viditelnost nosné konstrukce. Stejnoměrného prosvícení jsme dosáhli použitím neonové trubice.“

Atraktivní pracovní stůl

Architekt a designér Vladimír Ambroz přichází také s novým pohledem na nábytek v éře informačních technologií. Například se snaží zapojit své stoly z materiálu Corian do celkového systému kancelářských prvků. Původně byl totiž pracovní stůl považován za solitér, ale to se dnes mění s rozvojem nových koncepcí a výrobních postupů.

Výsledkem je ergonomicky řešený pracovní stůl zvaný iTable s možností ukrýt všechny elektroinstalace, nabíječky a propojovací kabely. Nejen pracovní deska, ale i zásuvky s výklopnými dvířky jsou z materiálu Corian, který se spojuje bez spár a vyrábí se v mnoha barvách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám