Hlavní obsah

Na květiny s fixem

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pošmourné listopadové počasí si přímo říká o to, aby si člověk nějak zpříjemnil své domácí či pracovní prostředí. A nemusí to být ani nějaká navýsost drahá záležitost, stačí si dopřát osvěžení v podobě půvabných pokojových květin. A vyřádit se můžete i se speciálním fixem na listy.

Článek

Závan exotiky v šedivých podzimních měsích uvítá asi každý, milovníci exotiky mohou sáhnout po anturii. Nabízí se v mnoha barevných verzích červená, bílá, oranžová nebo neobvyklá zelená. Floristé říkají, že kdo má v bytě anturii, zná trendy.

Hlavně v moderně laděných prostorách si díky svým výrazným liniím a exotickému vzhledu našla mnoho zastánců. Je to ideální solitéra, která se hodí především k lidem s vyhraněných názorem a vkusem.

Anturie - i když na to nevypadá - je poměrně nenáročná. Daří se jí na světlém místě, proto ji v zimě přemístěte blíže k oknu. Zejména v létě je náročná na zálivku, během vegetace květináři doporučují dvakrát týdně přihnojit.

Naopak v zimě je nutno zálivku omezit s přihlédnutím k teplotě místnosti, avšak substrát nesmí nikdy vyschnout. Pro její pěstování je vhodná pokojová teplota s vyšší vlhkostí vzduchu. 

Kreativně na listy

Místa pro sebevyjádření není nikdy dost, a pokud si chcete spravit náladu vemte speciální fix, kterým lze psát na listy rostlin,  a dotvořte to, co začala matka příroda. Speciální fix květinám ani rostlinám nijak nevadí, a je tak možné tvořit a zároveň se radovat z díla, prostě doslova s rostlinami žít.

Kalanchoe je populární pokojová květina, její listy lze díky speciálním fixům pojmout jako neobvyklé místo pro ornament či vzkaz. Foto Holandská květinová kancelář

Stálicí mezi pokojovkami je Kalanchoe. Tento kvetoucí sukulent není náročný na péči, stačí jej umístit na dostatečně osvětlené místo, nepotřebuje mnoho vody, v letním období každý týden trochu a v zimě jednou za 14 dní. Během kvetení je dobré každé dva až tři týdny rostlinku přihnojit. Ideální je pro ni pokojová teplota.

Díky šlechtění máme na výběr z široké řady barev květů, od zářivých k jemně pastelovým odstínům. Nejčastější jsou barvy, jako oranžová, růžová, červená, bílá, žlutá a nachová. Dokonce existuje i několik dvoubarevných odrůd.

Reklama

Související témata:

Související články

Květinový tank z Milána

Když se spojí kreativita renomovaných návrhářů s křehkým půvabem květin, nelze než se těšit na výsledek. Kvetoucí objekty, které se představily na prestižním...

Pokojové květiny promění interiér

Květiny díky svým barvám a energii dotváří nezaměnitelným způsobem každý interiér. Letos jsou populární zejména pestré kombinace, gerbery a návrat slaví...

Na pracovní stůl patří i květiny

Většina moderních kanceláři je klimatizovaná, vlhkost vzduchu je zde nízká. Navíc k příjemnému pocitu v práci rozhodně nepřispívá ani přítomnost počítačů,...

Výběr článků

Načítám