Hlavní obsah

Domov s vůní ambry, kokosu a levandule

Novinky, rai

Jednou z věcí, které dokáží v prostoru na člověka zapůsobit, jsou bezesporu vůně. S mnohými z nich se potýkáme například v městské hromadné dopravě, v kanceláři - o to víc, pak třeba toužíme po provoněném bytě či domě.

Článek

Kolik lidí, tolik vůní aneb každému voní něco jiného. Domov si můžete navonět nejrůznějším způsobem. K jedním z rozšířených a oblíbených způsobů patří například vonné svíčky. Na trhu je jich celá řada od klasických z parfémovaného vosku až po gelové ve sklenicích či dekorativních nádobkách.

Orientální atmosféru si můžete vytvořit za pomoci vonných tyčinek. Stačí zapálit jednu a za chvíli to v místnosti voní jako v čajovně. Velmi intenzivní jsou hlavně ty z indické produkce, zajímavě voní ale také čínské. Ty mají tvar spirály a pro správné hoření se musí zavěsit.

:. Svíčky s vůni jsou také oblíbenou záležitostí. Foto: Lola Rose

Oblíbené jsou i aromalampy. I tady záleží na vkusu a vůli vašeho nosu. Některé silice prý mají i léčebné účinky - vůně eukalyptu či lipového květu může ulevit při nachlazení. Osvěžující a vhodné třeba do kanceláře jsou svěží vůně citrusových ploců či levandule.

Elektrický osvěžovač umožňuje i regulaci intenzity vůně. Foto Ambi Pur

Sáhnout můžete i po vůni ve spreji nebo po poměrně účinných elektrických osvěžovačích. Jednou z novinek na trhu je i strojek, kde se dají vyměňovat náplně a navíc je opatřen regulátorem, jenž umožňuje nastavit intenzitu vůně přesně tak, jak se vám momentálně líbí.

Reklama

Související témata:

Související články

Vyzkoušejte exotický nábytek

Chceme-li domovu dopřát příjemnou a útulnou atmosféru, je nábytek a ostatní zařízení z přírodního materiálu tou nejlepší volbou. Rotangová křesílka, teakový...

Exotické doplňky jsou hitem posledních let

Etno styl slaví v posledních několika letech přímo hvězdný návrat. Patřičné doplňky a oblečení se už několik let objevují na módních molech, stejně tak pestrá...

Výběr článků

Načítám