Kávu umí většina z nás připravit na několik způsobů, klasického kancelářského turka, překapávanou, instantní či silnou v podobě smrtícího espressa.

Na trhu je celá řada kvalitních přístrojů, pomocí kterých si kávu můžete připravit. Pozornost se ale vyplatí věnovat i nádobí, z kterého ji budete pít. Kromě praktických účinků může výběr správného hrnku podpořit vaši konzumaci třeba i na estetický zážitek.

Šálek na espresso bývá vyroben ze silného porcelánu, aby káva zůstala horká a je servírován vždy s podšálkem. Obvykle platí, že dvojité espresso je 70 ml kávy. Foto caffeadamo.com

Šálek na cappuccino mívá  objem 150 - 200 ml a také může být z porcelánu. Klasický tvar je cibulovitý a servíruje se i s podšálkem.

Sklenice na kávu se používá na přípravu kávy s velkým množstvím mléka (180 - 200 ml), krásně se v ní vyjímá latté či macchiato. Foto Electrolux

Jemný porcelán - šálek s podšálkem - je používám k servírování tradiční kávy. Nicméně v dnešní době je dvojitá porce kávy podávaná spíše v praktickém hrnku (normální velikost 250 ml a větší). Foto archiv Novinky

Miska na kávu pro milovníky velkých objemů. Ideální pro kávu s mlékem. Karamelově oranžovou misku značky Swan of Denmark můžete ale v kuchyni využít i jinak. Foto boutique.il-p.com

Krásně vytvarované ucho, i při pití kávy se vyplatí věnovat pozornost detailům. Foto image.blog.livedoor.jp