Hlavní obsah

Den stromů 2007: Výprava do sibiřské tajgy na Lužinách

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pokud věnujete alespoň malou pozornost okolí svého bydliště a není vám lhostejná zeleň, můžete zažít netradiční sobotní odpoledne a oslavit tak Den stromů 2007. Sdružení Tereza, Ekocentrum Podnoubí ve spolupráci s Odborem životního prostředí Městské části Praha 13 pořádají zábavný program v Centrálním parku Lužiny.

Článek

Den stromů 2007 - "Po stromech od rovníku k pólu" začne ve 14 hodin a akce bude probíhat až do šesti hodin do večera.  Jde o už  tradiční oslavu svátků zelených skvostů naší planety.  Akce je určena především rodinám s dětmi, ale i všem dalším zájemcům.

Na dvanácti stanovištích si budou moci návštěvníci vyzkoušet zajímavé aktivity a zjistit tak něco o stromech v různých částech naší planety. Dozví se např.: jaké stromy mohou přežít v poušti; co roste na stromech v tropickém deštném pralese nebo kde se má nejlépe lýkožrout.

 "Chceme dětem i dospělým připravit takové odpoledne, které prožijí venku, hravě a aktivně. Přitom objeví, že ne všude na světě rostou stejné stromy. Na své cestě po stromech od rovníku k pólu se seznámí s plody tropických stromů, vypraví do sibiřské tajgy, vyrobí přívěsek z korkového dubu a zažijí spoustu dalšího dobrodružství. V cíli cesty bude čekat na šikovné děti drobná odměna, říká o akci Martina Kubešová ze Sdružení Tereza.

Reklama

Související témata:

Související články

Brno:Stavba diskontu se nelíbí ekologům

Ekologům se nezdá stavba diskontu v brněnské čtvrti Žabovřesky. Kritizují plán developera, který hodlá vedle kulturního domu Rubín postavit velké multifunkční...

Výběr článků

Načítám