Hlavní obsah

Vázy a karafy pouze k zakopání

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Designéři ze studia koncern Design vytvořili unikátní kolekci Future Crystal. Tato sofistikovaná záležitost je nicméně určena výhradně pro zakopání. Autoři tak vyšli vstříc českým zájemcům o design a zakopávání a úspěšně zaplnili citelnou mezeru na trhu.

Článek

Jako dekor zvolili autoři kódy naší civilizace, které ponesou poselství budoucím generacím. Elegantní nádoby tak zdobí např. struktura molekuly hormonální antikoncepce či zdrojový kód počítačového viru.

Součástí kolekce je speciální zakopávací obal, návod pro uložení nádoby do země, servisní list a záruční list na 1000 let (pouze při správném zakopání). Dále lopatka s tajným prostorem pro uložení mapy s místem, kde je předmět "pohřben".

Designéři Jiří Přibyl a Martin Imrich z Koncern Design počítají s tím, že mapa se samozřejmě bude dědit z generace na generaci. "Vytváříme výrobek v kategorii, jež zatím na trhu neexistuje. Většinou pracujeme na výrobku, který má svoji hodnotu a určinou funkci, většinou přemýšlíme v horizontu jednoho roku. V tomto případě jsme měli vzácnou příležitost zamyslet se nad tím, co se stane za tisíc let," vysvětlují.

:. V kolekci Future Crystal nechybí ani další fenomén dneška - média. Foto Koncern Design

Koncern Design navíc poskytuje u své jedinečné sady další balíček služeb. Kolekci si můžete zakopat sami kam chcete či si objednat zakopání kdekoli, kromě místa, kde se vám nelíbí. Za exkluzivní finanční odměnu jsou tvůrci ochotni zakopat celou kolekci osobně.

Designéři Jiří Přibyl a Martin Imrich nicméně upozorňují, že toto je jen začátek. Kolekce bude mít asi na dvacet motivů a záměrem je zakopat projekt na různých místech světa vždy u příležitosti konání výstav.

První slavnostní veřejné zakopání bude mít světovou premiéru v rámci přehlídky Designblok v sobotu 6. října za osobní účasti autorů.

Reklama

Související témata:

Související články

Designblok - od náušnic po automobil

Už devátý ročník přehlídky současného designu se otevírá své brány v úterý 2. října. K vidění budou práce českých i světových tvůrců, a to na všech možných...

OBRAZEM: Slavnostní zahájení Designbloku 2007

V pondělí večer byla slavnostně zahájen již devátý ročník Designbloku. Tématem je letos Tour de Design a v tomto duchu se neslo i slavnostní zahájení,...

Designblok: Studentský design boduje

Design centrum ČR vyhlásilo letos už třetí ročník studentské soutěže Studentský design. Soutěž se organizuje jako příležitost pro budoucí designéry. Letos...

Výběr článků

Načítám