Hlavní obsah

Designblok: Studentský design boduje

Novinky, Eva Rajlichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Design centrum ČR vyhlásilo letos už třetí ročník studentské soutěže Studentský design. Soutěž se organizuje jako příležitost pro budoucí designéry. Letos se přihlásilo 163 autorů ze 14 středních a 9 vysokých škol se 192 soutěžními pracemi.

Článek

Porota udělila Národní cenuu za studentský design Viktoru Chalepovi za porcelánový set Párty. Dalších 10 soutěžních prací doporučila k ocenění ve stupni Vynikající studentský design a 14 soutěžních prací ve stupni Dobrý studentský design.

Slavnostní vyhlášení cen spojené s předáním ocenění a vernisáží premiérové výstavy proběhlo v rámci akce Designblok ve Veletržním paláci za účasti zástupců Design Centra ČR a oceněných studentů.

Výstava je řešená netradičně - exponáty jsou nainstalovány ve tmě a návštěvník si na ně může přisvítit dle potřeby baterkou. K vidění jsou návrhy od sportovního oblečení a obuvi, přes modely traktorů a vozítek, až po jídelní servis.

Kam na studentský design

Výstava připravená ve spolupráci s Národní galerií v Praze je k vidění v prostorách sálu ARTminus ve Veletržním paláci NG v termínu 2. - 7. října 2007. Oceněné a pro výstavu vybrané práce budou dále představeny v galeriích DC ČR v Brně (23. 10. - 18. 11. 2007) a v Praze (7. 12. 2007 - leden 2008).

Zajímavý a porotou oceněný byl i návrh Umývadla pro ženu a muže od Jaroslava Větvičky z VŠUP. "Vytvořil jsem je z materiálu hi-macs, který má pro designéra tu výhodu, že je oboustranný, takže není žádné omezení," řekl Novinkám Větvička. "Které umyvadlo je určeno pro ženu a které pro muže, to záleží na domluvě konkrétního páru," dodal designér, jehož Umývadla poputují na výstavu do Francie a jak autor doufá, budou se i vyrábět.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám