Hlavní obsah

Smyslné květy v čokoládě

Novinky, Eva Rajlichová

Holandští floristé se ve svých aranžmá pro letošní podzim odvázali a o netradiční kombinace, proto není nouze. Růžím sluší nalakované trny a pokud se odvážíte experimentovat tak i namočení do čokolády.

Článek

Podzimní květinová inspirace Naughty by Nature přináší aranžmá lákavá na pohled i dotek. Některá připomínají spíš pohled do výlohy exkluzivní cukrárny, jiné využívají síly barev a přitahují oči nečekanými kontrasty.

Načerveno nalakované trny růží, mix zaoblených a špičatých listů, umělé kožešiny a kytice dozdobené boa, to všechno je právě in. Aranžmá v korpusu z čokolády nebo podnos plný voňavých pralinek a květin, i tak si můžete vyzdobit váš domov.

V tomto květinovém aranžmá se snoubí tvrdé materiály s měkkými, smyslnými, přírodními tvary. Ostny listů agáve nastříkané černou barvou podtrhují zranitelnost, kterou v tomto nezvyklém spojení vyzařují anturie a nevadlec. Foto Holandská květinová kancelář

Nebojte se použít ani krajku či kávová zrna, velmi dobře se vyjímají květy i v listech agáve (Agave). Některé doplňky připomínají opravdové pochutiny, na pohled vlhké, jakoby čerstvě namočené.

Aranžmá tvoří  letos na podzim hlavně anturie (Anthurium), nevadlec (Celosia), Dendrobium, Paphiopedilum, exkluzivní plnokvěté růže (Rosa), ale i jiřiny (Dahlia) a máčka (Eryngium).

Trny nalakované na rudo dodávají na dramatičnosti. Foto Holandská květinová kancelář

Nejdůležitější je kontrast

Z barev vybírejte odstíny nachové, růžové, červené a bílé. Kombinujte je s černou, čokoládově hnědou, žlutou, zelenou a zlatou. Moderní osobnosti mohou zaujmout ostré kontrasty červené, bílé a černé.

Trendové barvy se promítají i v dekoraci interiérů. Červené tapety, působivé doplňky, těžký sametový závěs, každý si přijde na své. Kontrasty mezi materiály jsou ještě důležitější než použité barvy.

Dekorativní mísa zdobená čokoládou - hit letošního podzimu. Foto Holandská květinová kancelář

Tvary jsou ladné a svůdné, ale také ostré a zašpičatělé, sugestivní nebo symbolické. Setkáme se s řadou překvapení - na jedné straně guma, kůže a latex, na druhé samet, peří, lesk a třpyt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám