Hlavní obsah

Vyzrajte na balenou vodu

Novinky, rai

Podle průzkumu společnosti Beverage Marketing z roku 2006 se v Evropě spotřebuje přibližně 34% celkové světové produkce balené vody. Poptávka po perlivé či neperlivé vodě v domácnostech je tedy poměrně vysoká, toho si všimli i výrobci domácích spotřebičů.

Článek

Na trhu jsou různá zařízení, která řeší problém s donáškou vody např. vestavné nápojové centrum z produkce firmy Electrolux. Přístroj je schopen jednorázově vyrobit nejméně 2 litry chlazené vody (neperlivé i perlivé). Pomůže vám nejen při běžném provozu domácnosti ale vítaným pomocníkem je i pro večírky.

Současně je v něm umístěn integrovaný automat na led, jež umí vyrobit 3,5 kilogramu ledu denně. Přístroj je tak skvělým doplňkem jakékoliv moderní kuchyně. Centrum se ovládá prostřednictvím elektronického panelu s dotykovým senzorem. Na displeji se nepřetržitě zobrazují údaje týkající se stavu vody a množství ledu, ale také upozornění na nutnost výměny filtrů a bombiček s CO2 (k výrobě perlivé vody).

Přístroj má vlastní čistící cyklus provádějící běžnou údržbu. Pohyblivá tryska umožňuje napouštět vodu jak do skleniček, tak do větších nádob.

Vodní lednice

Trochu jinak řeší tento problém kombinovaná volně stojící chladnička od firmy Whirpool., která má připojení na vodu. Ve vnějších dveřích má zabudován kohoutek, ze kterého prýští voda z vodovodu, ovšem vyčištěná speciálním vodním filtrem (kapacita filtrování mezi jednoduchou výměnou filtru je 1500 litrů) a patřičně vychlazená.

Tato lednice pomůže i s výrobou vody. Foto Whirlpool

Vnitřní objem spotřebiče touto inovací ale neztrácí na prostoru. Snadnému ovládání lednice napomáhá i LCD displej. Dodává se v provedení nerez,patentovanou funkci 6. smysl Total No Frost, která nás zbavuje nutnosti nepříjemného a zdlouhavého rozmrazování spotřebiče.

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy pro moderní vaření

Kuchyňské nádobí by mělo splňovat celou řadu požadavků, především být praktické a skladné. Nabídka trhu je bohatá, stačí si jen vybrat...

Výběr článků

Načítám