Hlavní obsah

Torontská CN Tower v novém světle

– TORONTO
Novinky, Eva Rajlichová

Jedna z nejvyšších světových budov CN Tower se chlubí novým osvětlením. Pomocí barevných LED diod se v noci změní k nepoznání. CN Tower patří k chloubám města Toronta, každý rok ji navštíví kolem dvou milionů návštěvníků.

Článek

Nové osvětlení pracuje s nejmodernějšími osvětlovacími technologiemi, a poprvé se představilo obyvatelům Toronta na světelné show ve čtvrtek.

Při návštěvě CN Tower se můžete pokochat pohledem na Toronto a jeho okolí z vyhlídek Glass Floor, Sky Pod či Look Out. Je možné si také dopřát menu ve slavné 360 The Restaurant at the CN Tower, nebo ochutnat víno ze zdejší vinotéky.

Ta si mimochodem zasloužila zápis do Guinessovy knihy rekordů jako nejvýše položená vinotéka na světě.

Věž je také oblíbeným místem pro pořádání večírky, ať už soukromých či firemních. Ročně se jich tu odehraje kolem 300. CN Tower v Torontu, byla uvedena do provozu v roce 1976, projektovali ji architekti John Andrews, Webb Zerafa, Menkes Housden a E.R. Baldwin.

Kanaďané ji oprávněně považují za jeden ze zázraků moderní architektury. Vež se pyšní výškou 533 metrů, pro srovnání například Žižkovský vysílač v Praze měří "pouhých" 216 metrů.

CN Tower se představila ve zcela novém světle. Foto ČTK/AP

Moderní a elegantní CN Tower se vypíná do výšky 533 metrů. Foto cntower.ca

Jedna z oblíbených vyhlídek torontské CN Tower má příznačný název - Glass Floor. Foto cntower.ca

Vyhlídka ze CN Tower je velkolepá. Foto cntower.ca

Věž navštíví ročně kolem 2 milionů lidí. Foto cntower.ca

Reklama

Výběr článků

Načítám